fredag 13 maj 2022

SS – Skandalkommunen Staffanstorp

» Skäms Christian.

Hur gör man med en kommun som inte följer lagen? Vad gör man med politiker som medvetet fattar beslut som innebär att den kommun de styr bryter mot lagen? Kan man bestraffa en kommun som medvetet bryter mot lagen?

Kan man tänka sig att politiska partier som regelbundet kräver hårdare straff för lagbrott nu aktivt arbetar för att kommuner och politiker som medvetet bryter mot lagen får en lämplig bestraffning?

Moderaterna på dekis
Vad det handlar om? Jag gissar att de flesta som läser det här förstår att det handlar om moderatstyrda Staffanstorps kommuns vägran att ta emot de fyra kvotflyktingar som kommunen tilldelats genom den s.k. Bosättningslagen. Enligt Bosättningslagen ska flyktingar fördelas mellan Sveriges kommuner på ett någorlunda rättvist sätt. Alla kommuner tilldelas ett visst antal flyktingar per år baserat på hur många som redan finns i kommunen och ekonomiska möjligheter att ta emot flyktingar på ett humant sätt och så vidare. Det är för att förhindra att "alla" flyktingar samlas i några enstaka fattiga kommuner med gott om tomma bostäder men ont om jobb.

Nu var Staffanstorps kommun tilldelade fyra s.k. kvotflyktingar. Flyktingar som alltså hämtas från flyktingläger i samarbete med t.ex. FN-organ. Dom har redan fått uppehållstillstånd i Sverige. Nu var alltså rikemanskommunen, den moderatstyrda Staffanstorps kommun, tilldelade fyra sådana flyktingar som man skulle hämta upp på flygplatsen när dom kom till Sverige. Men det vägrade det M-styrda Staffanstorp. Dom tar bara emot flyktingar från Ukraina, alla andra får andra kommuner ta hand om menar Staffanstorps moderata kommunalråd Christian Sonesson. Han styr Staffanstorp med stöd av Sverigedemokraterna. När flyktingarna skulle hämtas upp fanns där ingen från Staffanstorp helt enkelt.

Nu har det trots allt löst sig för dessa fyra kvotflyktingar. Staffanstorps grannkommun Vellinge (även dom moderatstyrda) ombads av Migrationsverket att ta emot flyktingarna istället, vilket man också gjorde. Men, Vellinges moderata kommunalråd Carina Wutzler är rejält upprörd över moderatgrannens obstruerande. - "Det är inte okey" konstaterar Carina Wutzler och fortsätter med: - "Lagen gäller alla – även Staffanstorp". Hon är själv också kritisk till Bosättningslagen, men anser i varje fall att även kommuner är skyldiga att lyda lagen. Vi kan inte ha ett system där man väljer vilka lagar man ska följa.

De sanna moderaterna
Jag har skickat en förfrågan till Moderaterna i Skåne och undrat hur dom ställer sig till moderatstyrda Staffanstorps vägran att följa lagen. Men, jag har naturligtvis inte hunnit få något svar. Men det ska bli intressant att läsa svaret när det kommer. Moderaterna brukar ju vara aktiva med att kräva hårdare straff. Jag förutsätter att dessa krav på hårdare straff även gäller den här typen av brottslighet. Ett litet pikant inslag i detta är att regionstyrelsens ordförande i Region Skåne heter Carl-Johan Sonesson. Han bor i Staffanstorp och är storebror till Christian Sonesson ordförande i kommunstyrelsen i Staffanstorp.

Någon som har tips på företag från Staffanstorp som man kan vägra att befatta sig med? För övrigt såg jag att Kyrkan i Staffanstorp var ytterst kritisk till Christian Sonessons egoism och obstruerande mot svensk lag.

Dra in ALLA statsbidrag till Staffanstorps kommun! Christian Sonesson kan söka medlemskap i Sverigedumokraterna!

Läs:
Staffanstorp vägrade hämta flyktingfamilj. - Aftonbladet
Vellinges M-topp rasar: Lagen gäller alla – även Staffanstorp. - Dagens Samhälle
Ynkligt! – osämja bland skånska moderater om Staffanstorps flyktingvägran. - SVT Skåne
Kyrkan kritisk till Staffanstorps vägran att ta emot flyktingar. - SVT Skåne

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

För den som eventuellt kan vara intresserad av en list på företag i Staffanstorp som du inte vill befatta dig med så finns det en lista på Staffanstorps kommuns hemsida. https://staffanstorp.uc.standout.se