måndag 9 maj 2022

Valfläsk eller valfläsk

» Det är inte lätt att veta.

Vänsterpartiet lyckades övertyga Socialdemokraterna om att genomföra en rejäl höjning av de allra lägsta pensionerna. Upp till en tusenlapp till de allra sämst ställda pensionärerna utlovades. Reaktionen från den Brunblå sörjans partier var omedelbart "Valfläsk". Socialdemokraterna försöker köpa pensionärernas röster med skattebetalarnas pengar menade man. Usch så hemskt! Något seriöst förslag var det ju inte. Inget som pensionärerna behövde.

Åt var och en efter behov
För någon dag sedan offentliggjorde samma fyra partier i den Brunblå sörjan att man kommit överens om att med skattepengar höja pensionerna. Man hävdar till och med att det handlar om mer pengar än det Rödgröna förslaget. Förslagen är lite olika utformade. Det Rödgröna förslaget ger väl egentligen mest till de allra lägsta pensionerna medan den Brunblå sörjans förslag ger mer generellt till alla pensionärer. Även de med höga pensioner alltså.

Men DET förslaget är naturligtvis inte Valfläsk!

Fast jag ser att till och med högerns ledande lobbygrupp, Timbro, tycker att den Brunblå sörjans pensionsförslag inte är något annat är rent valfläsk. Så det kanske trots allt är just det - valfläsk alltså?

För övrigt verkar man just nu främst bråka om vems förslag som ger mest pengar till pensionärerna. Det Brunblå förslaget kostar tydligen i varje fall alla skattebetalare mer pengar. Kanske ska jag kunna hävda att just den Brunblå sörjans förslag är mest förmånligt för just mig som pensionär. Jag har ju inte den allra lägsta pensionen så jag får väl mest från det Brunblå valfläsket.

Vilket förslag som vinner hänger väl på Centerpartiet om jag förstått det hela rätt. Men Vänsterpartiet har i varje fall lyckats få igenom mer pengar till pensionärerna - oberoende av vem som vinner. Alltid något!

Läs:
Timbro sågar högerns förslag om pensionen. - Expressen
Bråket om pensionärerna – vems höjning är störst? - Expressen

Inga kommentarer: