söndag 8 maj 2022

Sverigedemokraterna byter åsikt

» Har kanske tänkt efter.

Jag ser att den sverigedemokratiska ledningen kommit på andra tankar. I tisdags, den 3 maj, tyckte jag till om en korkad debattartikel från två ledande sverigedumokrater som tyckte att man skulle sätta in militären för att kuva upplopp. Jag konstaterade då att det vore totalt vansinne att sätta in tungt beväpnad militär och börja skjuta rakt in i stora folksamlingar i tättbebyggda områden. Har vi inte drabbats av urartat våld tidigare så lär vi drabbas av det då.

Upp till kamp för Sverigedemokraterna
Men nu har tydligen partiets ledning kommit på bättre tankar. Jag vet inte om Jimmie Åkesson kan ha läst Sven Tycker? Fast det tvivlar jag på. Så'na banaliteter befattar han sig nog inte med! Hur som helst såg jag en notis som berättade att Jimmie Åkesson gått ut och krävt att Polisens våldsmonopol skulle återupprättas.

Nu var väl den främsta tanken med det hela att demonstranter inte skulle få lov att vara våldsamma. Jag håller fullständigt med om den tanken. Jag har ingen som helst acceptans för demonstranter som tar till våld. Det enda man gör är ju att motarbeta sina egna mål. En mycket stark anledning till att genomföra demonstrationer är ju att göra klart för andra vad man tycker och i och med det försöka övertyga dessa om att just min åsikt är den rätta. Man vill helt enkelt värva sympatisörer! Men om man genomför våldsamma upplopp lär man inte få några sympatisörer. Det finns alltså många argument mot att ta till våld. De som gör detta förtjänar inget annat än förakt!

Men att införa att Polisen har våldsmonopol riktar sig ju också mot att låta militärer ta till våld. Så jag håller med Sverigedemokraterna igen. Sedan får vi naturligtvis göra ett undantag från detta om Sverige angrips från utlandet. Då kan ju Polisens våldsmonopol inte gälla! Eller vad menar SD?

Det kan också ses som ett ställningstagande till när allmänheten tar på sig ett ansvar man inte har. Vi har ju nyligen haft exempel när den tidigare sossen och idag kompisen med Jimmie Åkesson, alltså Jan Emanuel, som ju inte kunde invänta polisen utan gav sig till att släpa bort miljödemonstranter själv så att han kunde komma fram med sina fina bil. Men med ett våldsmonopol för Polisen så går ju inte sådant för sig.

Jag såg förresten en notis i tidningen från Sverigedemokraternas valupptakt i Älvsjö igår som tydligen urartade lite. Lite för mycket destillerade drycker intogs tydligen av en del deltagande SD:are. Det kastades flaskor från scenen ut bland andra deltagare som tydligen bland annat träffade en partikamrat i huvudet. Den där överförfriskade flaskkastaren bröt ju också mot Polisens våldsmonopol. Man får väl prata lite internt inom SD om saken. Kanske ska man låta bli de destillerade dryckerna på partimöten? Själv tycker jag man kan låta bli dom annars också!

Sedan kan man ju se kravet på att återupprätta Polisens våldsmonopol som en gliring till extremhögern i NMR som ju tycker om att marschera som militärer i syfte att skrämma upp andra. Konkurrensen om högerextrema rasister är hård!

Läs:
Använd militären för att kuva upploppen. - Aftonbladet
Jimmie Åkesson: Vi måste återupprätta polisens våldsmonopol. - Sveriges Radio
Polisanmälan efter SD-kongress – flaska kastades på dansgolv. - Aftonbladet

Inga kommentarer: