tisdag 3 maj 2022

Total urspårning

» Men inget förvånande.

Kravallerna efter Rasmus Paludans medvetna provokationer på en del orter har inneburit ett uppvaknande för en del. De flesta är upprörda över att det kunde gå så långt på några ställen. Andra är förundrade över att polisen inte klarat av att bemästra den typen av aktioner. Några, som Ebba Trum.. f'låt Busch, tycker att polisen ska skjuta skarpt tillbaka mot stenkastande idioter. Själv känner jag faktiskt en viss tillfredsställelse med att svensk polis inte är vana vid den här typen av våld. Vi bor i ett land där detta vanligtvis inte sker. Hade polisen varit vana vid det hade det ju varit mycket mer oroväckande.

Sedan har vi ju då idioternas reaktioner. Jag har redan kommenterat Ebba Le Pen... f'låt Buschs spontana kommentar att polisen ska skjuta skarpt mot stenkastande ligister. Lyckligtvis har vi inte skjutgalna poliser i Sverige! Polisen känner till farorna med att skjuta skarpt mot folksamlingar i tättbefolkade områden. Så man låter det vara den allra sista utvägen.

På jakt efter våldsamma demonstranter
Nu ser jag att Sverigedumokraterna tycker att vi ska sätta in militären när sådant här händer. Riktigt hur man har tänkt att det ska gå till rent praktiskt förstår jag dock inte. I varje fall kräver Tobias Andersson som är rättspolitisk talesperson och Per Söderlund som är försvarspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna detta i en debattartikel. Hur det ska ske vet jag alltså inte riktigt rent praktiskt. Ska närmaste militärförband kallas ut och stå redo varje gång Rasmus Paludan vill provocera fram kravaller? Ska man när eventuella kravaller börjar kalla på närmaste stridsvagnsregemente som kan rulla ut och förhoppningsvis hinna fram innan kravallerna är över? Eller det handlar bara om sedvanliga populistiska skriverier från det hållet utan att man ens tänkt ett steg till?

Jag tänker inte ta upp Ådalen igen. Men Polisen och Militären har faktiskt helt olika utbildningar, helt olika utrustningar och helt olika uppdrag. Man kan inte kalla in K-pistbeväpnad militär mot demonstranter. Har det inte gått åt helvete innan så kommer det att göra då. Eller dom ska bara komma med stridsvagnar så att samhällets fordon inte kan skadas av brandbomber?

Snälla sverigedumokrater! Tänk efter - före!

Vi ska som sagt vara tacksamma för att sådant här inte händer regelbundet. Men om det händer fler gånger så går det inte bättre om demonstranter / ligister / idioter möts av militärer beväpnade till tänderna. Men, som inte är utbildade alls för den här typen av aktiviteter. Ännu mindre än vad polisen är.

Låt militären sköta försvaret av de yttre gränserna och polisen sköta ordningen inom landet. Blanda inte ihop det, för då går det åt skogen.

Läs:
Använd militären för att kuva upploppen. - Aftonbladet debatt

Inga kommentarer: