söndag 29 maj 2022

Dumpa Liberalerna

» Tycker man ute på högerflanken.

I en debattartikel i Svenska Dagbladet tycker ett antal debattörer ute på högerflanken att det är dags att dumpa Liberalerna. Dels för att inte slösa bort röster om dom åker ur Riksdagen, men också eftersom man inte riktigt kan lita på Liberalerna. Den politiska högern i Sverige (alltså Moderaterna och Kristdemokraterna) har ju nu bestämt sig för att bjuda in extremhögern i form av Sverigedemokraterna till fikabordet. Och då kan man inte riskera att Liberalerna också måste sitta vid samma fikabord eftersom det är risk för att dom inte accepterar den rejäla högergir som en inbjudan till Sverigedemokraterna skulle innebära.

Den nya Högeralliansen
De tre debattörer som nu talar klarspråk är André Popovski som är ordförande för Föreningen Heimdal, Julian Kroon som är ordförande för Konservativa förbundet och Arvid Hallén som är program­ansvarig på tanke­smedjan Oikos. Föreningen Heimdal är en högerkonservativ studentförening, Konservativa förbundet är ungefär det samma. Tankesmedjan Oikos är starkt kopplad till Kristdemokraterna.

När nu den svenska högern (bestående av Moderaterna och Kristdemokraterna) tagit ett antal steg åt höger och bestämt sig för att bjuda in extremhögern i form av Sverigedemokraterna till att vara en likvärdig partner så vore ju Liberalerna en något opålitlig partner. Det finns ju krafter inom Liberalerna som faktiskt förespråkar en liberal politik och i en sådan kan det inte finnas utrymme för ett rasistiskt parti med sina rötter i nazismen. Jag kan alltså förstå när den nya högern i svensk politik inte vill riskera att behöva dras med en liberal kraft i samarbetet.

Slutsatsen blir därför inom dessa högerkretsar att det bästa är att Liberalerna åker ur Riksdagen.

Vi andra som har lite anständighet kvar får istället hoppas på att det är Ebba Busch och Kristdemokraterna som kan få åka ur Riksdagen.

Läs:
Högern bör dumpa Liberalerna. - Debattartikel i Svenska Dagbladet
M öppnar för SD i Helsingborg: Kan inte blunda för 20 procent av väljarna. - Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: