onsdag 29 december 2021

Stackars Uffe

» Och stackars Björn.

Jag ser att Kantar Sifo har frågat svenska folket (ja, ett urval av svenska folket om vi ska vara exakta) om vem dom vill ha som svensk statsminister. Det visar sig då att i valet mellan Magdalena Andersson eller Ulf Kristersson så vinner Magdalena Andersson överlägset. Det visar sig faktiskt att Magdalena utklassar Uffe. Hon vinner med 47% mot bara 34% för Ulf Kristersson.

Vi kan alltså dra slutsatsen att i stort sett alla inom det Rödgröna "blocket" ställer sig bakom att utse Magdalena Andersson till att fortsätta leda Sverige. Men, inom det Brunblå "blocket" är tvivlen stora över Ulf Kristerssons lämplighet som statsminister. Det tyder på att svenska folket verkar vara intelligentare än vad jag trodde. Jag får nog be om ursäkt för mina förutfattade meningar..

Inte ens alla inom de Brunblå tror på Uffe
Fast man kan ju ha sina tvivel också. Jag såg att SD:s talman Björn Söder stolt lagt ut på Twitter att han nu fått sin tredje boosterdos mot Coronaviruset. Han passade samtidigt på att uppmana alla att vaccinera sig omedelbart. Vad blev reaktionen bland hans SD-supportrar? Jo, ilskna avståndstaganden och hot om att lämna SD!

Nu finns det inget som förvånar mig när det gäller hur SD-supportrar uppträder. Jag hade bland annat en liten diskussion om SD:are, och deras missnöje med allt, med min idag 100-åriga mamma när vi på eftermiddagen var ute och gick en liten runda med rullstolen. Hon hade konstaterat att man som SD-supporter alltid är missnöjd. Oberoende av vad så ska man vara missnöjd och klaga. Det är uppenbart att min snart 101-åriga mamma är ensam mer klartänkt än den totala tankeverksamheten hos en hel samling med SD-supportrar!

Jag hade också en kort fundering över det här med Covid-19 pandemin med min läkare när jag var hos honom på Vårdcentralen idag på förmiddagen för undersökning och en massa provtagningar (det hade inget med Covid-19 att göra). Han konstaterade att han aldrig hade trott att han under sitt långa liv skulle få uppleva något sådant här skrämmande. Han förutspådde att vi kommer att få leva med hotet i många år till.

Om vi ska vara riktigt elaka, fula och omänskliga så kan vi hoppas på att många SD:are vägrar att vaccinera sig och istället väljer att tro på alla dumheter som sprids. Trots att de ovaccinerade är i stor minoritet så är dom en majoritet av de sjuka. Kanske blir vi av med en del SD:are också?

Nä, förlåt. Det var en ful kommentar i ett försök att vara rolig och satirisk. Jag hoppas att även SD:are inser allvaret och går och vaccinerar sig. Tro inte på mytspridarnas lögner! Det gör faktiskt inte ont att få en spruta. Ni behöver inte vara rädda!

Läs:
SD-väljare rasar mot Björn Söder efter vaccinbild. - Aftonbladet

Inga kommentarer: