måndag 20 december 2021

Grälsjukt gyttjebad

» På Twitter.

För några dagar sedan såg jag resultatet av någon utvärdering som gjorts av politikernas framgångar på sociala medier. Om jag förstod det rätt så hade man tydligen mätt framgångarna på specifikt Twitter hos olika politiker som var aktiva där. Det visade sig att det var enbart borgerliga politiker i den översta toppen. Jag minns inte exakt vilka men det var visst Hanif Bali och Ebba Busch som låg i den översta toppen.

Man kan bli arg för mindre
I dag har tydligen undersökningen nått Svenska Dagbladets ledarskribent Peter Wennblad. Under rubriken "Inför mobilförbud för ministrar" är han ytterst kritisk mot att ministrar som justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och miljö- och klimatminister Annika Strandhäll är alldeles för aktiva på just Twitter. Han kallar dom "Två av regeringens mest grälsjuka gyttjebadare".

Som en speciell hälsning till Peter Wennblad vill jag berätta att det heter "justitie" och inte "justite" som du själv skriver i ditt grälsjuka ledarinlägg.

Några synpunkter på att "Två av högeroppositionens mest grälsjuka gyttjebadare" som Hanif Bali och Ebba Busch borde begränsa sin tid på Twitter har han däremot inte.

Visst är det fascinerande?

Personligen tycker jag att hela företeelsen Twitter är ett enda stort "grälsjukt gyttjebad"

Läs:
Inför mobilförbud för ministrar. - Peter Wennblad som grälsjuk gyttjebadare i Svenska Dagbladet
Sven Tycker. - På Twitter

Inga kommentarer: