torsdag 30 december 2021

Rapport från sjukbädden

» Dock inte Corona.

Sjukbädden handlar alltså inte om Covid-19. Det är länge sedan jag drabbades av Coronaviruset. I varje fall hävdade testen jag gjorde att det var Covid-19. Det var tidigt i pandemin, innan jag hade ens fått möjlighet till vaccination. Det ska dock påpekas att jag kom lindrigt undan. Lite irriterande torrhosta under några dagar när jag kom inomhus.

Nä, den här gången har familjen drabbats av vinterkräksjuka. Yngsta sonen var dålig för några dagar sedan. Så det är väl han som smittat oss andra. Äldsta sonen började när han kom hem från jobbet. Kort efter var det dotterns tur. Sedan var båda rejält utslagna resten av kvällen/natten. Själv klarade jag mig till ungefär fyra på natten. Då hade jag legat vaken mer eller mindre hela natten och egentligen väntat på att även jag skulle få ställa mig på knäna framför toastolen och tömma magen.

Sedan är man rejält utslagen en tid innan man vågar stoppa i sig något nytt i magen. Jag klarade mig dock bättre än sonen och dottern trots allt. Helt klart är att det finns många sjukdomar som kan drabba oss. Det gäller alltså att vara försiktiga.

Det är helt ansvarslöst att INTE göra vad man kan för att stoppa spridningen av sjukdomar. Vinterkräksjuka innebär isolering. Coronaviruset bekämpar vi genom att vaccinera oss och använda de råd om avstånd och skyddsutrustning som munskydd. Den årligen återkommande influensan är inte att leka med.

De som vägrar att vaccinera sig mot Coronaviruset uppträder ansvarslöst. Av de som i dag vistas på intensivvården i Sverige pga Coronaviruset kan vi notera att risken är 18 gånger större om man inte vaccinerat sig än om man är vaccinerad. Jag stödjer inte lagkrav på vaccination. Vi måste själva få ta vårt ansvar. Men, däremot stödjer jag de vårdgivare som omplacerar osv personal som vägrar vaccinera sig. Precis som man skulle gjort om personalen vägrat att ta på sig skyddshandskar, ansiktsskydd eller andra former av hygienskydd när man vårdar vårdtagare.

Gå och vaccinera dig!

Inga kommentarer: