tisdag 28 december 2021

Politiken som cirkus - igen

» Ren lekstuga.

Ett par gånger har jag på kort tid tagit upp det faktum att man från riksdagens högerpartier håller på att göra om politiken till en cirkus och lekstuga. Genom att använda sig av "skarpa vapen" i tid och otid har man devalverat betydelsen av sådant som KU-anmälningar och Misstroendevotum. Exempelvis så har det förekommit 11 stycken misstroendeomröstningar i Sveriges Riksdag under de senaste dryga 40 åren. Fyra gånger de första 34 åren och sedan sju gånger under de senaste två mandatperioderna (alltså dryga 7 år). I brist på egen politik så tar man till det kraftfulla artilleriet på ett sätt som gör att det förlorar sitt värde. Det blir skrattretande. Men man får ju den eftertraktade publiciteten.

Senaste exemplet är att Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell nu KU-anmält justitieminister Morgan Johansson för att han i en intervju sagt att det i Malmö hade varit 80 avhopp från de kriminella gängen i Malmö. Morgan Johansson tog det som exempel på att det arbete mot gängkriminaliteten som gjorts i Malmö varit framgångsrikt.

Nu har alltså Moderaten Johan Forssell anmält Morgan Johansson till Konstitutionsutskottet för att han ljuger. Det är nämligen bara 75 som anmält sig för stöd för att kunna hoppa av den gängkriminella miljön. Och det är naturligtvis en grov lögn (80 istället för 75) som motiverar att man gör en anmälan till Konstitutionsutskottet. Du är löjlig Johan Forssell! Du är en stor fjant! Fast han har inte ens fått så mycket av den eftertraktade publiciteten. De flesta inom media verkar tycka att det är trams och har inte nämnt det!

För övrigt är det så att det bara är knappt hälften av de som sökt stöd som sedan får hjälp. Dom andra får klara sig själva. Vi kan också påpeka att arbetet mot de kriminella gängen har varit framgångsrikt i Malmö i form av kampanjen Sluta skjut. Jag såg precis siffror över gängskjutningarna i Sverige. Under året har det skett 336 skjutningar med 46 döda. Ett ganska typiskt genomsnittsår för de senaste fem åren. Det är alltså ingen katastrofal ökning de senaste åren som man kan tro av medierapporteringen. Det är i stort sett oförändrat de senaste 5 åren. Men i Malmö har det minskat. I dag sker ungefär hälften av alla skjutningar i Stockholm. DÄR har man misslyckats. Kan det finnas något samband med att moderaten Johan Forssell är stockholmare...

Carl Fredrik Reuterswärds staty Non Violence i Malmö

Läs:
Moderaterna KU-anmäler Morgan Johansson: Ren lögn. - Aftonbladet
Morgan Johansson KU-anmäls av Moderaterna. - Aftonbladet
Justitieministerns känga efter KU-anmälan: Ingen egen politik att komma med. - Aftonbladet TV
46 döda i 335 skjutningar: Ganska typiskt år. - Svenska Dagbladet

/Jag är inte ensam om att reagera på Johan Forssells tramserier. Oberoende liberala Sydsvenskan / Helsingborgs Dagblad har på ledarsidan dagen efter den 29/12 under rubriken "Kort sagt" noterat KU hit, KU dit. Man använder till och med uttrycket "Trams" precis som jag./

Inga kommentarer: