söndag 12 december 2021

Halleluja

» Vilken tur att vi lever i en demokrati.

Vi har i Sverige yttrandefrihet. Det är verkligen många som ska vara tacksamma för detta. Mitt "Halleluja" är vad jag spontant vill uttrycka när jag idag läste två olika debattinlägg från inflytelserika debattörer som jag inte ger fem öre för. Vi har yttrandefrihet, så jag har den åsikten.

Först hyllar Johan Norberg på uppdrag av näringslivets lobbyorganisation Timbro kapitalismen helt okritiskt. Antagligen ska det också ses som gratisreklam för hans nya bok som heter: - "Det kapitalistiska manifestet". Rubriken på hans debattinlägg i dagens Svenska Dagbladet (var annars...) är "Falsk bild av kapitalism hotar vårt välstånd". Jag känner mig verkligen hotad! Vad jag vill utbrista efter att ha läst det hela är ett enda stort spontant Halleluja.

Det är bara att utropa ett Halleluja
Nästa debattinlägg jag läste fick jag tips om och det återfinns i Göteborgs-Posten. Det är sverigedumokraten Richard Jomshof som går ut på jakt på alla invandrare och som SD:are naturligtvis muslimer i synnerhet. Under rubriken: "Vi behöver mindre invandring och islam – inte mer" går han till angrepp på allt som inte är kristna äkta infödda svenskar. Han argumenterar med att om vi jämför kristendom med islam så är det som att jämföra nationalsocialism med liberalism. Jag gissar att han menar att liberalism och muslimer är det hemska och nationalsocialism och kristna är det goda. Därav att jag alltså även här vill utropa ett enda stort spontant Halleluja.

Vad denna sverigedumokrat inte kan är att skilja på goda och onda inom både kristendomen och inom islam. Som sverigedumokrat kan han inte se alla de invandrare som gör ett stort arbete för vårt och deras samhälle. Jag tänker inte ta så mycket exempel, men igår skrev jag om invigningsturen på den nya Pågatågslinjen från Åstorp via Söderåsbanan till Malmö. I dag läste jag en artikel på lokala Helsingborgs Dagblad som följt med på premiärturen idag på morgonen från Åstorp. Lokföraren hette Darlene Havasi och tågvärden Nasima Akrami. Tjejer / Kvinnor av utländskt ursprung och alldeles fel hudfärg för stackars Richard Jomshof och som kollektivtrafiken skulle få problem utan. Dra åt.... Richard Jomshof!

Läs:
Falsk bild av kapitalism hotar vårt välstånd. - Johan Norberg på Svenska Dagbladet debatt
Vi behöver mindre invandring och islam – inte mer. - Richard Jomshof på Göteborgs-Posten debatt
Stinsens barnbarn tog första tåget när Söderåsbanan öppnade. - Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: