måndag 22 februari 2021

Grattis mamma

» 100 år idag.

I dag vill jag gratulera min mamma Alice som fyller 100 år i dag. Du har betytt mycket för mig, som alla mammor har gjort för oss alla. Det har varit en jobbig tid nu med Coronavirus. Vi har inte kunnat träffas dagligen som vi gjort tidigare. Men idag kommer jag in och hälsar på.

Sven Tycker med mamma och pappa

En gång i tiden kunde man ha ett familjepass. Så här såg vårt ut 1963. Pappa Erik, en ung elvaårig Sven och mamma Alice. Då var du bara 42 år mamma och det har hänt mycket sedan dess. Passet har använts mycket. Mamma och pappa gillade att resa och jag har fått besöka många länder i min barndom och ungdom. Allt från Kina och Ryssland (flera gånger, bland annat med resa Transsibiriska järnvägen), Israel, gamla Jugoslavien, Portugal, Malta, Italien osv. Resor som har gett mig mycket för att förstå vår värld.

Mamma har alltid kämpat för barns bästa. Allt från unga år som barnflicka i fina hem i Stockholm innan hon hamnade i Åstorp med pappa. Här i Åstorp har många ett minne av mamma allt ifrån som sagotant på biblioteket, mattant på skolbespisningen (det var inte så populärt för mig själv när jag skulle äta på Matan...) och sedan som skolvärdinna på Högstadieskolan. Även inom politiken har mamma kämpat för barnen. Allt från ordförande för det som hette Barnavårdsnämnd till ordförande i Skolstyrelsen. Det har handlat om kamp för byggande av Förskolor och lekplatser. Du ska veta att jag är stolt över dig och vad du genomfört.

Tack mamma. 100 år är aktningsvärt. Tack!

Inga kommentarer: