måndag 15 februari 2021

Dagens katastrofhändelse

» Stackars Silvia!

Dagens stora mediahändelse verkar vara att vår drottning fått åka akut ambulans till sjukhuset. Silvia Bernadotte har tydligen snubblat på en mattkant i hemmet på Drottningholm och skadat handen. Tydligen en fraktur i handen. Det gör nog ont för stackaren. Det var tur att det fanns en ambulans redo som kunde transportera henne till sjukhuset.

Det gör som sagt ont, så du har min sympati Silvia. Jag ska tänka på dig. Sist jag fick en fraktur (armen) efter att snubblat över en elak rot under löpning i skogen fick jag gå försiktigt hem. Ringa Vårdcentralen där jag fick en akuttid på direkten. Så jag gick till VC som i sin tur ordnade en akut remiss till sjukhuset i Helsingborg för röntgen. Så då tog jag tåget från Åstorp till Helsingborg och gick upp till sjukhuset.

Jag hade nog tur som inte behövde åka ambulans.

Inför äkta demokrati - inför republik

För övrigt såg jag någon som undrade vem som fick de andra vaccinationsdoserna när Kungen och Silvia smet före kön och fick sina sprutor ute på Stenhammar slott i mitten på januari efter utryckning till slottet. Långt före de som står före i prioriteringsordningen. Vaccinet ska ju kylförvaras under komplicerade former och en behållare ger fyra doser. Kungen och Silvia är två. Vilka mer två fick de andra doserna? Personal på Stenhammar slott som passar upp Kungaparet? För dom fick väl inte slängas?

Inga kommentarer: