onsdag 10 februari 2021

En svensk skam

» Jag skäms.

FN har satt upp Sverige på en skammens lista. Och vi borde verkligen skämmas. Det är FN:s särskilda sändebud Fionnuala Ni Aolain som skrivit till Sverige och 56 andra länder som fortfarande har medborgare fängslade i kurdkontrollerade läger i norra Syrien.

Det är en självklarhet att varje nation tar hand om sina medborgare i lägren och inte smiter undan ansvaret och överlåter detta på kurdiska "myndigheter" som saknar resurser och som egentligen inte ens har rätt till en egen stat. När kurdiska trupper hjälpt USA och deras allierade att bekämpa och besegra IS övergavs dom av västvärlden som istället utlämnade dom till turkiska trupper. Ett Turkiet som ser allt kurdiskt som terrorism. I dag försöker kurderna hålla fångarna i läger men vill att alla länder tar hem sina egna medborgare.

Sverige ska skämmas
De som gjort sig skyldiga till brott, som krigsbrott osv, ska dömas för detta och ta sitt straff. Men alla de oskyldiga barn som finns i lägren ska inte straffas för vad deras fäder och mödrar gjort. Är dom svenska medborgare har vi ett ansvar. Ett ansvar för oskyldiga barn och ett ansvar att hjälpa den kurdiska "myndigheten" att ta hand om våra brottslingar. Det finns länder som klarar av detta. Sverige ska skämmas för att vi vägrar och överlåter ansvaret på en "nation" som inte ens finns.

Att läsa UD:s kommentar gör att jag undrar vad vi sysslar med. Att politiker som i andra sammanhang kräver att Sverige i ökad utsträckning utvisar kriminella från andra länder till deras hemländer samtidigt utgör det främsta motståndet mot att vi ska ta hand om våra egna kriminella är tragiskt och en skam för dessa politiker med dubbelmoral.

Sätt igång och ta hem de svenska medborgare som går att få hem. Döm och straffa de som begått brott och ta hand om de barn som är helt oskyldiga. Detta innan dessa i lägren förvandlas till tidsinställda bomber!

Läs:
FN sätter Sverige på skamlista: ”Ta hem era barn från IS-lägren”. - Dagens Nyheter
FN ber länder ta hem medborgare i Syrienläger. - Aftonbladet
UD: Inget intresse av att få hem IS-kvinnorna. - Aftonbladet
Att inte hjälpa IS-barn gör Sverige moraliskt bankrutt. - Helsingborgs Dagblad ledare

Inga kommentarer: