tisdag 11 februari 2020

Hög och låg

» Sverigedumokratiska rapporter

Nästa sverigedumokrat att hamna inför skranket är f.d. riksdagsledamoten Stefan Jakobsson. Han står nu åtalad för bedrägerier mot Riksdagen. Det är 39 fall av bedrägeri som han står åtalad för. Det handlar om det vanliga, resor och liknande för privata aktiviteter som skattebetalarna fått pröjsa för. Stefan Jakobsson lämnade Riksdagen 2018 och drog tillbaka att ställa upp för omval när hans affärer avslöjades. Sedan dess är han istället anställd av Sverigedumokraterna på partiets kansli.

En annan sverigedumokratisk riksdagsledamot som sagt upp sig är Paula Bieler. En av de SD:are som nämnts som eventuellt efterträdare till Jimmie Åkesson den dag han tröttnar. Paula Bieler ska gifta sig och tänkte åka på bröllopsresa en månad och ville vara ledig från riksdagsarbetet under den tiden. Men, att åka på bröllopsresa i en månad är inte en av de få anledningar som en riksdagsledamot kan få ledigt för. Det är mycket svårt för en riksdagsledamot att få tjänstledigt. Ska man åka på semester i en månad så får man passa på att göra det under riksdagsuppehållet som vanliga jobbare får göra om dom vill ut och åka en månad. Så Paula Bieler har valt att avsäga sig sin riksdagsplats istället. Fast det kanske också beror på en viss oenighet med SD:s ledning?

För en dryg vecka sedan kommenterade jag den 3 februari arbetssituationen i det Hörby där Sverigedumokraterna tagit makten med hjälp av Moderaterna. Samtliga kommunala chefer har sedan SD kom till makten slutat sina anställningar. Ny kommundirektör blev Lena Mårtensson Stenudd som närmast kom från min egen kommun Åstorp. Här fick hon sluta i maj månad pga samarbetssvårigheter. Det skrevs då ett avtal som gav henne 89.000 kronor i månaden till januari 2021. Tyvärr ett förfarande som gäller för toppar inom samhälle och näringsliv. Där gäller inte vanliga regler om anställningstrygghet och uppsägningstid. Dom kan förhandla sig till rejält förmånliga fallskärmar. I augusti 2019 började hon istället jobba i Hörby för en månadslön på 90.000 kronor. Sedan dess har hon bland annat lockat till sig sin tillfälliga efterträdare i Åstorp (som var den som skrev under hennes avtal med Åstorps kommun) till att jobba i Hörby. Personalsituationen i Hörby är för övrigt inte den bästa.

- "Jag har aldrig varit med om något liknande, och jag har jobbat i kommunen i nitton år" kommenterar SACO:s skyddsombud läget med.

Men, vi kan ju konstatera att det kan löna sig att få sparken! I varje fall på den nivån. En vanlig knegare som får sparken lär få mycket svårt att få ett nytt jobb på samma nivå. Men för andra gäller ofta en spark uppåt. Tar dom inte referenser?

SD

Läs mer:
SD-profil i rätten – för 39 bedrägerier mot riksdagen. - Aftonbladet
SD-politiker i rätten för bedrägerier mot riksdagen. - Sveriges Radio
SD:s Paula Bieler lämnar riksdagen. - Sveriges Radio
Kommundirektörens löneklipp – kritiserad chef teg om sin fallskärm från Åstorp. - Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: