torsdag 6 februari 2020

Samernas nationaldag

» Sverigedumokraterna

De flesta av oss är väl egentligen ganska eniga om att Sverigedumokraterna inte är ett seriöst politiskt parti. De enda som inte håller med om ett sådant påstående är väl de flesta sverigedumokrater själva samt några från Moderaterna och Kristdemokraterna som Ulf Kristersson och Ebba Busch. Resten av oss är ganska eniga.

Ett sätt att mäta detta är antalet skandaler som olika partiers representanter är inblandade i. Inga partier är förskonade, men just Sverigedumokraterna utmärker sig. Man kan titta på hur många politiker som hoppar av, utesluts osv och som fortsätter som politiska vildar. Även detta förekommer i alla partier, men Sverigedumokraterna utmärker sig. Man kan titta på antalet tomma stolar ute i kommunerna där partiet inte kan besätta sina poster. Gissa vilka som utmärker sig? Rätt, Sverigedumokraterna! Partiet är också det parti som hyser flest vad vi kan kalla partibytare, för att använda ett snällt ord. Politiker som hoppar vilt mellan olika politiska partier.

→ 1.  Ett exempel på att även andra partier än SD kan drabbas av att representanter gör bort sig. Moderaterna i Motala har drabbats av en sådan skandal. Partiets kommunalråd Kåre Friberg har nu dömts till mer än två års fängelse för bland annat våldtäkt. Än så länge vill inte kommunalrådet avgå från sin post utan ska överklaga domen. Men står den sig, så ska han ha sparken.

→ 2.  Jag nämnde i början "partibytare". Inom Sverigedumokraterna finns en uppsjö av politiker som innan dom hamnade i SD hann avverka en hel del olika mer eller mindre seriösa partier. En som ligger på den topplistan är min egen kommun Åstorps enda SD-riksdagsledamot. När jag började engagera mig politiskt var Tony Wiklander socialdemokrat och satt i kommunfullmäktige för S. När oenigheten där blev för stor blev han vänsterpartist och representerade V i kommunfullmäktige. När oenigheten där blev för stor bildade han eget parti och har väl hunnit med två eller tre olika lokala partier innan han slutligen hamnade i Sverigedumokraterna. Där satt han i Riksdagen förra mandatperioden men petades av åldersskäl (troligtvis) inför årets val från listan och nöjer sig nu med en suppleantplats i kommunfullmäktige.

→ 3.  En annan partibytare som hamnade i Sverigedumokraterna är Patrick Reslow från Malmö. Han satt i Riksdagen för Moderaterna mandatperioden 2014-2018 men 2017 presenterade en stolt Jimmie Åkesson att Patrick Reslow hade hoppat över till Sverigedumokraterna. Elaka tungor från Malmö hävdar att han hade blivit medveten om att han skulle petas från listan till valet 2018. Hur som helst satt han fram till den nya Riksdagen formellt som partilös i Riksdagen och valdes 2018 in som ledamot för Sverigedumokraterna. Men nu har han snabbt blivit en belastning för Sverigedumokraterna istället. Ett intensivt resande för våra skattepengar både i Sverige och i utlandet tillsammans med fru och barn utan att medge att frun och barnen var med har resulterat i polisanmälan för bedrägeri. Men än så länge ställer Sverigedumokraterna och Jimmie Åkesson upp för honom.

→ 4.  Sverigedumokrater som på Nätet sprider den ena skiten efter den andra är en ständigt förekommande följetong. Gång efter gång avslöjas hur SD-politiker sprider rasism, nazism och annat obegripligt. Ett av de senare exemplen är Gunnar Larsson i Knivsta, där han representerar SD i kommunfullmäktige. Hans spridande av dynga är dock ett av de exempel där SD i varje fall reagerat. Partiet ska nu utreda Gunnar Larssons framtid i partiet. Men exemplen är många fler. SD hävdar att man har nolltolerans. Fast det är något som inte har nått fram till gräsrötterna i den sverigedumokratiska svansen. Där sympatisörer till SD och Jimmie Åkesson sprider hat på ett sätt som är sjukt.

→ 5.  Att handskas med sanningen kan ofta vara ett problem. När det gäller att angripa invandring och flyktingmottagande är alla metoder tillåtna. Att handskas med siffror på ett direkt lögnaktigt sätt har blivit ett kännetecken för den sverigedumokratiska partipropagandan. Men det gör inte så mycket resonerar man, för de trogna trupperna tror på allt och sprider det vidare. Och en lögn som upprepas tillräckligt ofta blir till sist en sanning för en grupp.

→ 6.  Tramsig demonstrationspolitik är också ett kännetecken för Sverigedumokraterna. Runt om i Sveriges kommuner lämnar sverigedumokrater in motioner för att markera sitt avstånd från allt som inte ariskt rent, vitt och fint. Även om det inte är något problem i kommunen. Men, det gäller ju att markera sitt motstånd. Ett annat exempel på dumheter från SD läste jag om för några dagar sedan. I Gällivare lämnade SD:s ledamöter kommunfullmäktigesalen i protest mot möteslokalen. I Gällivare hyr tydligen Gällivare kommun in sig i Folkets Hus för att hålla sina sammanträden. Folkets Hus-rörelsen vägrar dock att hyra ut lokaler till Sverigedumokraterna. Alltså gick SD-ledamöterna ut från sammanträdet och krävde att sammanträdena skulle hållas på annat ställe. De som tjänar på en sådan dum demonstration är de andra partierna eftersom dom slipper SD på sammanträdet.

Sverigedumokraterna är INTE ett seriöst politiskt parti. Det är ett populistiskt missnöjesparti uppbyggd av töntar med sina rötter i den nazistiska dyngan! I dag är det för övrigt Samernas nationaldag. Och dom var visst inga riktiga svenskar? Vi kan notera att när Girjas sameby nyligen vann i Högsta domstolen i frågan om jakträttigheterna så tog samehatet fart på nätet igen. Den ena dumheten värre än den andra började spridas.

Läs en del annat:
Kommunalrådet Kåre Friberg döms för våldtäkt. - Aftonbladet
Moderat kommunalråd fälls för våldtäkt och kvinnofridskränkning. - Sveriges Radio
Kommunfullmäktige kan sparka Friberg om domen står sig. - Oisin Cantwell i Aftonbladet
Reslow ljög om resorna – stöttas av SD:s partiledning. - Aftonbladet
SD ska utreda Knivstapolitikers Hitler-mejl. - SVT
Nej SD, vår kommun är inte ett utsatt område. - Aftonbladet
Caligula, pedagogiken och Sverigedemokraterna - Magasinet Para§raf
Undersköterskor sågar Åkessons 'låtsasjobb'-utspel: 'Att ta hand om människor är fan inget låtsasjobb'. - Aktuellt Fokus
Håll käften jävla batikhäxa. - Magasinet Para§raf
När är det dags att sluta dalta med rasister som sprider sitt förakt? - Magasinet Para§raf
Så blev rika Kungsbacka en tiggerikommun! - Magasinet Para§raf
Jimmie Åkesson och de inbillade 120.000 flyktingarna. - Motargument
Ekot synar SD:s (obefintliga) arbetsmarknadspolitik. - LO-Bloggen
SD lämnade kommunfullmäktige i Gällivare i protest mot möteslokalen. - SVT

Inga kommentarer: