söndag 23 februari 2020

Ännu mer om SD-svansen

» Ännu ingen reaktion

Gårdagens funderingar på Sven Tycker handlade ju om den Sverigedumokratiska svansen. Denna grupp av mer eller mindre intelligensbefriade nätaktivister som utmärker sig av att tro på alla dumheter, sprida alla dumheter vidare och reagera mindre sansat än en gorilla. I går tog jag ett antal exempel på reaktioner på terrordådet för några dagar sedan i den tyska staden Hanau. Då sköt ju en tysk högerextremist ihjäl 9 personer för att dom var av utländsk härkomst innan han sköt ihjäl sin gamla mor och sedan tog sitt eget liv. Han efterlämnade dock tydligen ett "manifest" som förklarade hans vidriga handling. Det är uppenbarligen högsta mode bland dessa nazister, rasister, fascister och annat -ister att göra så.

Jimmie i folkdräkt
Jag tog ju då upp ett antal exempel på reaktioner som publicerats på olika Facebook-grupper som uppger att dom stödjer Sverigedumokraterna och Jimmie Åkesson. Jag uppmanade Sverigedumokratiska sympatisörer och aktivister att berätta för mig hur dom känner när dom läser de här reaktionerna från personer som uppger att dom stödjer SD eller Jimmie Åkesson. Några sådana reaktioner har jag dock inte fått. Något som jag ska erkänna att jag inte hade förväntat mig heller. En stor anledning är naturligtvis att den här gruppen mycket sällan läser Sven Tycker. En annan anledning är att jag kan inte tänka mig något annat än att dom skäms öronen av sig och inte vill skylta med sitt namn. Eller också är dom inte läskunniga....

Nåja, hur som helst, så har tydligen en representant för Sverigedumokraterna reagerat på vad som står på en av dessa grupper i varje fall. Sedan starten 2015 har gruppen "Jimmie Åkessons fanclub" vuxit till drygt 16.000 medlemmar. Nu har tydligen i varje fall en representant för Sverigedumokraterna yttrat sig om den här Facebookgruppen. Det är Adam Marttinen, som är SD:s rättspolitiske talesperson för tillfället, som sagt vad han tycker.

- "En klubb för mindre begåvade."

Och det är ju klarspråk. - "En klubb för mindre begåvade utan något som helst stöd från partiet. Ska du förnedra dig själv genom att försöka smeta på deras empatilösa yttringar på mig och mitt parti?" Det är det fulla svaret på ett påpekande om tonläget.

En intressant fundering är hur Jimmie Åkesson själv reagerar. Är det Adam Marttinen som nu sitter löst för att ha förolämpat Jimmies vänner eller är det de olika fanklubbar som Jimmie Åkesson har på Facebook som nu kommer att uppmanas besinna sig av Jimmie Åkesson eller att ta bort hans namn från gruppnamnet. Antingen vill Jimmie Åkesson förknippas med dessa supportrar i den Sverigedumokratiska svansen eller också vill han INTE förknippas med dom.

Det är bara för Jimmie Åkesson att välja. Jag tror jag att jag vet vad han väljer!

Läs lite här:
Adam Marttinen idiotförklarar Jimmie Åkessons fanclub.- Aktuellt Fokus

Inga kommentarer: