måndag 3 februari 2020

Andningens dag

» Med SD vid Makten

Hörby är en av de kommuner där bland annat Moderaterna hjälpt till att sätta Sverigedumokraterna på maktens taburetter. Här, som på så många andra platser, har detta inneburit "Hela havet stormar" bland de kommunala tjänstemännen. I Hörby har det inneburit att sedan Sverigedumokraterna kom till makten så har samtliga kommunala chefer slutat sina anställningar - och nya kommit till för att ersätta. Så nu är det kris bland personalen.

Sverigedemokraterna nej tack
- "Jag har aldrig varit med om något liknande, och jag har jobbat i kommunen i nitton år", så säger SACO:s huvudskyddsombud. Sju fackliga förbund i Hörby slår nu larm om att den högsta ledningen på kommunkontoret i Hörby systematiskt trakasserar och förtalar anställda.

- "När jag kommer in i kommunhuset blir jag nästan överfallen av medlemmar som mår dåligt. Nästan varje vecka är det någon som får sparken" berättar skyddsombudet och konstaterar att personalen undrar om det är deras tur nu. Det är helt enkelt hela havet stormar i SD-styrda Hörby. Facket kräver en utredning, av en neutral part. En stor del av kritiken gäller relativt nya kommundirektören Lena Mårtensson Stenudd. Hon jobbade tidigare här i Åstorp. Jag minns att jag förra året med kort varsel blev kallad till ett möte på kommunkontoret här i Åstorp med representanter från samtliga partier i kommunfullmäktige. Ett möte som slutade i total enighet om att kommundirektören Lena Mårtensson Stenudd skulle bytas ut pga samarbetssvårigheter. Hon fick tydligen ganska snabbt nytt jobb i Hörby istället där samtliga chefer redan hade bytts ut.

Som sagt, Sverigedumokraterna till makten och hela havet stormar.

Läs här:
Nästan varje vecka är det någon som får sparken. - Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: