söndag 6 november 2011

Sittande på parkett på väg till undergång

Kör mer bil
Jag hörde att utsläppen i världen av växthusgaser slog nytt rekord förra året. På ett enda år ökade utsläppen med 500 miljoner ton. De tre länder som ökar sina utsläpp allra mest är Kina, USA och Indien. Detta sker alltså samtidigt som även en mindre minskning egentligen är en katastrof för klimatet. Vi färdas i lyxklass raka vägen till en katastrof. Om varje kines precis som varje amerikan måste ha en egen bil. Om varje svensk måste flyga på solsemester till Thailand varje år. Då kan vi fortsätta så några år till, men sedan får våra barn betala. Katastrofen är nära, men vi sitter på parkett och får uppleva den i varje fall.

De äkta moderaterna
Och på tal om det så har inte propagandamaskineriet "Nya Moderaterna" nått ut till alla som kallar sig moderater. På den döende debattsajten Politikerbloggen argumenterar MUF:aren Sebastian Hallberg för sänkt bensinskatt så att vi har råd att köra mer med våra bensinbilar. Med de "nygamla Moderaterna" för ett varmare klimat med mer växthusgaser!

En våldsam trafikolycka i södra England har krävt närmare 10-talet liv. Mer än 50 skadade och mer än 30 bilar inblandade. Dålig sikt och halt skylls det på. Kanske hade det varit en smart idé att anpassa farten till väglag och sikt!

OECD och Migrationsverket kritiserar den totala bristen på kontroll av villkoren för de som kommer till Sverige för att arbeta. Sedan Högeralliansen ändrade reglerna för några år sedan så att det bara är arbetsgivaren som behöver berätta att man har behov av importerad arbetskraft har det avslöjats allt fler skandaler där utländsk arbetskraft tvingats att jobba under direkt vidriga förhållanden. Migrationsminister Tobias Billström är den minister som har ansvaret. Men som moderat litar han blint på arbetsgivarnas välmening. Vilket man inte kan göra! Vad som förundrar mig är att seriösa företag inte är mer kritiska. Det är ju dom som konkurreras ut av de som missbrukar reglerna. Det är dags Tobias, att lyssna på kritiken från OECD, Migrationsverket, Facken och många andra.

I dag är det ett år sedan den s.k. Malmöskytten greps, misstänkt för ett antal mord och ännu fler mordförsök. Vad som fortfarande förundrar mig är varför Peter Mangs inte kallas terrorist. Han har medvetet mördat människor bara för deras ursprung och av politiska skäl i syfte att skapa skräck. Är det inte det som är terrorism? Det här är en massmördare! Han är bara en i raden av nordiska terrorister ute på högerkanten. Det är DOM som är hotet mot vår säkerhet.

Slutligen firar vi fortfarande i NV Skåne sedan HIF totalt dominerat den svenska fotbollen och vunnit allt i år och tagit en trippel. Till och med en ganska ointresserad bloggare som jag känner en viss stolthet. Lokalpatriotism kallas det!

1 kommentar:

Anonym sa...

Great! thanks for the share!
Arron