söndag 27 november 2011

Rovdjur och rovdjur

En drygt 50-årig man fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter sedan han skadats mycket allvarligt av ett rovdjur när han vistades i skogen. Rovdjursattacken inträffade i går på förmiddagen kring Forsvik i Storumans kommun. Tillståndet för mannen är fortfarande allvarligt. Rovdjuret var troligen en älgjägare som av misstag förutom en älg även sköt mannen. För visst är älgjägare rovdjur. Dom dödar ju andra djur för att få föda, precis som andra rovdjur. Jag hoppas ju verkligen att dom som rovdjur dödar för föda och inte bara för nöje.

Dagens Tobias Billström handlar om EU:s krav på att det ska finnas med oberoende observatörer i flygplanen när asylsökande avvisas med tvång. Men det tycker alltså inte vår moderata Utvisningsminister. Enligt hr Billström är det bättre att folk slängs ut lite mer i hemlighet utan övervakning. Och ännu mer skrämmande är att det här är ett av de områden där Högerregeringen gjort en överenskommelse med Miljöpartiet. Men Miljöpartiet tror att det i fortsatta förhandlingar ska kunna gå att få igenom en ändring. - "Nej, vi har inget beslut om att fortsätta förhandla just den här frågan." är Billströms kommentar. Känn er lurade!

Sverigdemokraterna öppnar mun
Dom enda som gläds, förutom Billström alltså, är Sverigedemokraterna. Som ju nu har avslutat sina Landsdagar där man beslutat sig för att försöka bli lite mer rumsrena. Tydligen ska man försöka prata om annat än om invandringens problem. Det ska bli spännande att se om det lyckas. I dag är det ju så att i 75% av fallen när en sverigedemokrat yttrar sig så slutar det med att det aktuella problemet egentligen beror främst på en för stor invandring. Sedan kvittar det om det handlar om kriminalitet, skatter, bostadsbrist, skolbekymmer, trafikproblem, sjukvårdsproblem eller vädret. Allt beror på för hög invandring. Troligtvis har SD nu gjort en långtidsplan där andelen 75% på sikt ska minskas till 60%, eller i varje fall 65%!

Åstorp
Det har blåst i dag. När detta skrivs har nog kulmen passerats. Och det känns som om Åstorp trots allt har klarat sig undan allt för stora problem. Det är ju tur att vi inte ligger vid kusten. Fast det har tagit i rejält då och då, även om jag inte har sett några flygande tegelpannor eller nedfallna träd. Däremot, när jag gjorde ett kort besök på julskyltningen, mötte jag bland annat en flygande liten julgran. Men det var inte så farligt, det var bara en liten julgran...

Troligtvis har stormen minskat valdeltagandet i den folkomröstning som hålls i dag i grannkommunen Ängelholm. Frågan handlar enkelt uttryckt om en gammal järnvägsbro över Rönneå. En bro som användes av en sedan mycket länge nedlagd och uppriven järnväg. Det handlar om Pyttebron! Enligt planerna ska den lilla bron, som i dag är en gång- och cykelled, ersättas av en ny infart till centrum. Och protesterna vill inte ha en genomfartsled rakt igenom området. Alltså hålls det i dag en folkomröstning om Pyttebron.

Inga kommentarer: