tisdag 29 november 2011

Reinfeldt - En timid diktator

Fredrik Reinfeldt
Ibland blir man lite paff. Den f.d. moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson har skrivit en bok som heter Knapptryckarkompaniet där hon bland annat berättar lite om hur det går till bakom kulisserna i den moderata riksdagsgruppen. - "Vad tror ni att ni är? Ett remissorgan? Som får tycka vad ni vill? Ni är här för att genomföra regeringens politik och inget annat." var Fredrik Reinfeldts kommentar till oppositionella moderata riksdagsledamöter i samband med FRA-debatten. Ann-Marie Pålsson ger en lite annorlunda skildring av Fredrik Reinfeldt än den media i allmänhet sprider. Och ni ska se att det blir inte mycket publicitet heller av det hela. Den borgerligt totaldominerade media kommer inte att blåsa på någon jakt på Fredrik Reinfeldt. Annorlunda hade det varit om det varit en avhoppad f.d. socialdemokratisk riksdagsledamot som i en bok kritiserat en socialdemokratiskt ledare. DÅ, jäklar i det hade drevet varit igång. Det kan påpekas att Ann-Marie Pålsson lämnat moderaterna också i protest mot att man stoppar en lag som tvingar partierna att offentliggöra vem som finansierar dom. Uppenbart är att moderaterna har något att dölja!

Nya nederlag hotar regeringen skriver Svenska Dagbladet. En majoritet i Socialförsäkringsutskottet vill att de gamla reglerna i Sjukförsäkringen återinförs för svårt sjuka. Men Högerregeringen bromsar för allt vad tyglarna tål.

Euro - Nej
Räntan på en italiensk statsobligation ligger i dag på 7,89%. Räntan på en tysk statsobligation ligger på 2,37%. Detta medan vi svenskar klarar oss undan med att betala 1,70% på ett statslån. Som upplysning kan jag berätta att det fortfarande faktiskt finns en liten grupp som argumenterar för att Sverige ska avskaffa kronan och införa Euron som valuta och därmed avskaffa vår möjlighet att föra en egen ekonomisk politik. Men det ska erkännas att dom är ganska tysta med sin argumentation.

Men det finns en del folkpartiklar som fortfarande vågar stå upp. En av dessa är Carl B Hamilton som i ett debattinlägg kritiserar Vänsterpartiet för att dom inte visar solidaritet med våra svårt drabbade europeiska kollegor. Dom är faktiskt humoristiska folkpartisterna ibland.

Annars ser jag att bostadsbubblan inte har spruckit än. I Stockholms innerstad är just nu en lägenhet på 12 kvadratmeter till salu - för utgångspriset 1,2 miljoner. - "Det är så högt till tak att det känns luftigt" säger mäklaren som förklaring. Själv är jag orolig över mänskligheten!

Inga kommentarer: