tisdag 13 september 2011

Stoppa pressarna! En pingvin är försvunnen.

Happy Feet är försvunnen. Stoppa pressarna, en haj misstänks ha ätit upp en pingvin. Dags att dra igång en insamlingskampanj så att vi kan efterforska vad som hänt med stackars Happy Feet. Usch en så grym värld vi lever i! Glöm svält, torka, översvämningar, orkaner och krig. En pingvin är försvunnen.

Den nya Försäkringskassan
Försäkringskassan ska få en ny Generaldirektör. Och kneget gick inte till eder bloggare trots alla år av erfarenhet från Försäkringskassan. Jag får trösta mig med att i morgon börja ett sjukvikariat som socialsekreterare. Försäkringskassans nya Generaldirektör blir Dan Eliasson som lämnar Migrationsverket. Nuvarande GD, Adriana Lender, får tydligen en spark snett uppåt och "går över som generaldirektör inom regeringskansliet" heter det enligt pressmeddelandet. "Det här är ett drömjobb" säger Dan Eliasson. Du vet inte vad du pratar om Dan.

Sedan läser vi om hur viktigt det är med rätt kläder bland slipsnissarna. På Handelsbanken har en chef skickat ut mejl till sin personal och påpekat att det INTE är OK att ha sneakers på fötterna. Inte ens på fredagar! Inte att undra på att bankerna med jämna mellanrum är i kris och regelbundet måste räddas av oss skattebetalare, om dom sysslar med sådant trams.

Ibland får man funderingar om hur konsekventa vi är. I en artikel i Aftonbladet om att Gunde Svan är för sjuk för att kunna vara med i Mästarnas mästare och istället ersätts av hockespelaren Jörgen Jönsson uttalar sig andra deltagare. Så här säger Pernilla Wiberg: - "Vad trevligt att Jörgen ersätter, vi var tillsammans på Superstars förra året så honom känner jag ganska väl. En hockeyspelare är aldrig fel, de är alltid trevliga och ser bra ut." Tänk om det varit Arne Hegerfors som sagt: - "En simmerska är aldrig fel, de är alltid trevliga och ser bra ut". Hur många tror att vi hade fått en debatt om sexistiska åsikter? Varför ska dom alltid fixera sig vid de kvinnliga idrottarnas utseende? Men då är det väl inte OK att göra tvärtom...

Norges flagga
Valet i Norge blev en framgång för Arbeiderpartiet och Höjre och en mindre katastrof för Fremskrittspartiet. Högerväljarna valde tydligen ett lite mer rumsrent alternativ.

Den "app" till den moderna människans ledande leksak som fått mest publicitet under det här året är väl den som ska hjälpa till med att varna för parkeringsvakter. Och det säger väl egentligen allt om den svenska medborgaren. Hade det inte varit mycket bättre att följa parkeringsreglerna än att betala för en app. Skaffar man den och använder den så har man ju medvetet parkerat fel. Om appen säljer bra visar det vilka falska egoistiska svin allt för många bilister är.

Ha en bra afton!

2 kommentarer:

Anonym sa...

tydligen är du dyslektiker
vad är likheten med en pingvin och sneakers?

Sven Tycker sa...

Dyslektiker = Dyslexi eller specifika läs- och skrivsvårigheter är en varaktig funktionsnedsättning som innebär svårigheter med att läsa och skriva.

Nä, jag tror inte att jag är dyslektiker. Däremot är jag nog mycket annat.

Och på din direkta fråga, så har jag ingen aning. Du kan väl berätta!