fredag 16 september 2011

Djupa politiska och filosofiska tankar

Så har då det nya riksdagsåret inletts. I sedvanlig ordning var SD:s fjant till partiledare missbelåten. Han blev tydligen upprörd över att en muslimsk imam och en judisk rabbin var inbjuden till högtidlighållandet i Storkyrkan. Den mannen är totalt befriad från vett och sans. Jag är främst upprörd över att aktiviteten överhuvudtaget hålls i en religiös byggnad. Va' f-n har kyrkan med våra valda politiker att göra?

Vi önskar Alliansfritt
För övrigt ser jag att Fredrik Reinfeldt råkade nämna ordet "ansvar" i sin 23 minuter långa regeringsförklaring 26 gånger. En regeringsförklaring som för övrigt tydligen var extremt innehållslös på löften. Antagligen eftersom Fredde insett att han leder en minoritetsregering som får svårt för att få igenom sina förslag. Det moderata ansvaret gällde som jag sade i går uppenbarligen inte MUF i Helsingborg. Men ordet "ansvar" är egenligen bara en kliche.

Danmarks flagga
Och i Danmark är nu i princip valresultatet klart. Och det gick som jag skrev redan i går. Det röda blocket gick totalt framåt och tar över regeringen. Sossarnas Helle Thorning-Schmidt blir nu Danmarks första kvinnliga statsminister. Och egentligen är det positivt att det var de båda partier på den röda sidan som mest tagit avstånd från den gamla högerregeringens invandrarfientliga politik som gick framåt (Radikale Venstre och Enhedslisten) medan de båda partier som varit fega och varit sämst på att ta avstånd (Socialdemokratiet och Socialistiskt Folkeparti) faktiskt tappade mark. En annan glädje var att Dansk Folkepartis uppgång är slut och partiet tappade nu stöd. I Norge tappade Fremskrittspartiet i kommunalvalet och i Sverige tappar faktiskt Sverigedemokraterna mark i opinionsundersökningarna. Förhoppningsvis har nu skandinaverna genomskådat högerextremisterna.

Åklagaren har beslutat att lägga ner utredningen mot männen bakom det skandalomsusade bolaget Obol. Det finns inte tillräckliga bevis. Och det har också kommit en dom från Hovrätten som frikänner Olle Lundgren, den tidigare tekniske chefen i Göteborg, från mutbrott. Att han fick 23 ton tegel till sin villa var inte ett grovt brott, och eftersom det inte var grovt är brottet preskriberat. Om en murare snott 23 ton tegel undrar jag om det också hade bedömts som ett lindrigt brott? Ekonomiska brottslingar med slips kommer i sedvanlig ordning undan.

För övrigt ser jag att det hålls en konferens med syfte att skärpa de internationella reglerna mot s.k. Klusterbomber. Ett hundratal länder deltar. Sverige får däremot inte delta fullt ut. Vi har nämligen fortfarande inte ratificerat det förbud som finns nu. JAG SKÄMS!

Palestinas president har i dag deklarerat att Palestina nu kommer att söka om fullvärdigt medlemskap i FN. Låt mig nu inte skämmas ännu mer, låt Sverige stödja denna medlemsansökan!

Inga kommentarer: