söndag 4 september 2011

Egoismen sprider sig

Egoismen breder ut sig i vårt samhälle. Det är väl egentligen inget nytt. Vi har just nu ett samhälle där huvudprincipen är att åt den som har skall vara givet, och det på bekostnad av den som inte är lika privilegierad. Och detta är ju en ledstjärna för vår Högerregering. Ett exempel på detta skildras i bland annat Dagens Nyheter. Sedan lagen om strandskydd ändrades och gjorde det lättare att få bygga nära stranden så har också antalet konflikter med olagliga trädfällningar ökat. Den som bor nära stranden vill kunna se stranden också. Så då fäller man träden som står i vägen. Sedan kvittar det om man har tillåtelse eller inte, om träden står på egen tomt eller på annans eller kommunens mark. Bara såga ner så att jag har bättre utsikt. Polisen har fått en kraftigt ökad arbetsbelastning med rikt folk som i kraft av sina pengar tar sig rättigheter dom inte har. På flera håll i landet har det också avslöjats hur man förgiftat träd som står i vägen så att dom dör och måste sågas ner. Egoistiska och fega skitstövlar!

Göran Hägglund är bekymrad
Och nu står det klart att Kristdemokraterna förlorat kampen inom Högeralliansen. Kd:s krav på sänkt skatt för pensionärer (dvs minskad straffbeskattning för de som blivit gamla) skjuts på framtiden. Det bedöms som viktigare att sänka priset på krogen genom en sänkning av krogmomsen. Ja, om det blir billigare på krogen eller högre vinst för krogägaren har jag ingen aning om. Men vad jag hade prioriterat är det ingen tvekan om. Det känns lite kymigt att hålla på Kristdemokraterna.

Säg Nej till Sverigdedemokraterna
Sverigedemokraterna försöker ju just nu få sympatierna på sin sida genom att försöka utpeka sig själva som dom det är synd om. Tyvärr är det ju så att en liten grupp idioter tror att våld är ett bra sätt att bekämpa SD. Det är det INTE. Våld är aldrig lösningen på problem. Och i den politiska debatten är dessutom våld direkt kontraproduktivt. Så en vädjan, demonstrera gärna mot idioterna i SD, men använd fredliga metoder. Våld hör inte hemma i samhället. Något som en del SD-politiker också borde tänka på. Här ett par exempel från i dag på SD-politiker som skämmer ut sig. Erik ska sluta slåss med krogvakter och Jan ska sluta ge sig på busschaufförer. Jag påminner om min egen rekommenderade metod mot SD-aktiviteter. Om man har tänkt genomföra en aktion mot SD börjar man med en gemensam uppladdningsmåltid med bruna bönor och köttbullar (alternativt ärtsoppa). Sedan är det bara att vända ryggen mot SD:s möte och låta naturen ha sin gång.

Silvio Berlusconi med vän
Dagens citat kommer från Italiens premiärminister Silvio Berlusconi: "Jag ska lämna det här skitlandet som äcklar mig". Själv är jag mer äcklad av Silvio Berlusconi själv. Kommentaren från fifflaren kom när lagens lång arm börjat komma ifatt honom.

I dag var det premiär för Friluftsfrämjandets tipspromenad Lunken. Och trogen traditionen gav sig hela familjen ut på en promenad. Och jag måste säga att Friluftsfrämjandet hade lyckats tajma bra med vädret. Helt plötsligt slog det nämligen till och blev rejält sommarväder. Soligt och en temperatur kring 25 grader har präglat dagen. Fast fram emot kvällen dök det förstås upp regn... Men under dagen var det härligt. Nästan så att det blev svettigt. Hur som helst ägnade hela familjen förmiddagen åt en skogspromenad med tipsfrågor. Lite bilder finns det här om någon är nyfiken på hur det såg ut. Så stor succe på tipspromenaden blev det kanske inte. 6-7 rätt på de 10 frågorna är väl inte direkt fiasko, men lite mer tur i gissningarna hade vi väl kunnat få.

Jag har bestämt mig för att bojkotta alla produkter från företaget Arla. Mina tankar på detta började slå rot redan när man här i Skåne med fula metoder försökte tränga ut Skånemejeriers produkter från Coops butiker. En aktion som lyckligtvis misslyckades. I Veckans Affärer skildras hur man med fula metoder nu är på väg att ta över Milko. Arla är ett danskdominerat skumraskföretag som, om möjligt, bör bojkottas. Jag tänker inte köpa deras produkter mer om jag kan undvika. Är det någon som kan tipsa mig om en lämplig ersättare till Bregott på mackorna. Äkta smör är ju tyvärr för jobbigt.

Inga kommentarer: