torsdag 3 juni 2010

Om vådan av att ha en åsikt

Piratpartiet är ett mycket underligt parti. Medan i stort sett alla andra partier innan valet försöker tala om vad dom tycker i alla frågor så har Piratpartiet som "affärsidé" att inte ta ställning i de flesta frågor. Det är bara inom partiets egen "verksamhetsidé" som man tar ställning (alltså nedladdning / patent / informationsfrihet). I övrigt är affärsidén att sälja sina röster till högstbjudande EFTER valet. Väljarna köper grisen i säcken. Detta har fått en rent komisk konsekvens här i Åstorp. En av kommunens pajaspolitiker som brukar hoppa mellan partierna (Conny Prisell) har för tillfället anslutit sig till Piratpartiet. Den andra hoppjerkan Tony Wiklander återfinns inom Sverigedemokraterna. Conny sitter redan i dag i kommunfullmäktige och argumenterade där för någon dag sedan mot att Åstorps kommun skulle ta emot några ensamkommande barn / ungdomar som flyktingar. Conny (och Tony) drivs till stor del i sitt politiska liv av mer eller mindre invandrarfientliga fördomar. Men detta ställningstagande passade tydligen inte Piratpartiet. Inte så att Connys argumentation och åsikt inte gick hem. Nä, det var det faktum att han överhuvudtaget hade en åsikt som var fel. Den rösten ska ju säljas EFTER valet, och då kan man ju inte deklarera åsikt INNAN valet.

Intresset för bröllopsjippot i Stockholm är mycket lägre än förväntat. Jag har tidigare berättat att bussbolagen fått ställa in många "bröllopsresor" och att SJ har svårt för att fylla de speciella tåg som skulle köra till Stockholm i samband med bröllopet. Nu läser jag att hotellen riskerar stå med tomma rum, och de som hoppats på att tjäna en extra hacka på att hyra ut sina bostäder under bröllopsyran får nog hitta något annat att tjäna en extra slant på. Uppenbart är att svenska folket är intelligentare än jag trodde.

Jan talibanen Björklund (fp)
Högerpartierna har tydligen återigen enats om att gå till val på att införa en obligatorisk A-kassa. Men det ska fortfarande vara olika avgifter beroende på hur stor risken för arbetslöshet är inom respektive bransch. Major Jan "talibanen" Björklund motiverade i radion i morse detta med att det skulle påverka lönerörelsen. De fackliga organisationerna skulle inte lockas att driva upp lönerna så högt att arbetsmarknaden inte klarade av detta så att arbetslösheten inom branschen skulle stiga. Och visst är det så. De branscher som har höga löner präglas ju också av mycket hög arbetslöshet. Medan branscher med låga löner präglas av mycket låga arbetslöshetssiffror? Nä, det är snarare tvärtom. Majorn pratar strunt och vet inte vad han snackar om. I sedvanlig ordning vet folkpartikeln inte ett skvatt vad han pratar om.

Sommarjogging 2010: Premiär för sommarrubriken, och då var det plötsligt ganska varmt också. Veckans andra runda innebär ju den kortare varianten. Den plötsligt anlända sommarvärmen gjorde att jag var lite tveksam till om jag skulle välja inte bara T-tröja utan även korta brallor. Men till slut valde jag den längre varianten. Jag valde 7,6 kilometer. I början gick det ganska snabbt. Och när jag lämnade Tingvalla bakom mig kände jag att en tid under 40 minuter var ganska klar. Jag mötte dottern Angeli på vägen, som tydligen var på promenad med skolklassen och då var jag mycket optimistisk till en riktigt bra tid. Men då ringde mobiltelefonen! Det var sjukhuset som ringde om min pappa så det var bara att sluta springa och gå istället några minuter. En sak är säker, det går inte att prata i mobil och jogga samtidigt! Nu blev tiden 40.40 istället. En halv minut bättre än förra gången, men utan uppfinningen mobiltelefon så hade det gått på under 40 minuter. Det får vänta till nästa gång.

Försäljningen av lyxiga sportbilar ökar. Det är i varje fall vissa grupper som det går bra för.

Jag har inte skrivit något om Israel eller Gaza i dag. Jag vet inte vad jag ska skriva. Jag är fortfarande fly förbannad och känner att det är stor risk att jag uttrycker mig på ett sätt som jag senare ångrar, så det blir inget.

Inga kommentarer: