onsdag 2 juni 2010

Henning Mankell som vapensmugglare

Trots löften om att Ship to Gaza bara skulle vara en fredlig manifestation för humanitär hjälp till de instängda palestinierna i Gaza så har det visat sig att det i det stora hela bara var en grupp våldsälskande extremister som var ute efter att provocera. De fredsälskande israeliska soldaterna hittade ju t.ex. medsmugglat vapen hos den svenska författaren Henning Mankell. Han hade tagit med en äkta rakhyvel. Våldsälskare!

Men jag har noterat att Israel faktiskt tvingats ändra sig när det gäller att åtala de kidnappade aktivisterna för att illegalt ha tagit sig in i Israel. Ett sådant åtal hade blivit svårt att föra fram eftersom dom inte tagit sig in i Israel illegalt, dom hade ju kidnappats dit illegalt. De som skulle dömas vore ju de som tvingade dom dit! Vi kan konstatera att Israel satt nytt världsrekord i att göra bort sig. Det enda land som möjligen kan konkurrera i samma division är Nordkorea.

Och mitt under debatten om de israeliska piratattackerna på Ship to Gaza så kör den israeliska turistbyrån en reklamkampanj i Sverige med rubriken "Upplev Medelhavet på ett nytt sätt". Och det finns onekligen ett antal svenskar som i dagarna har fått uppleva Medelhavet (och Israel) på ett helt nytt sätt. Sällsynt bad timing må jag säga.

Kossor i Fårahagen
Det har helt plötsligt blivit riktigt varmt i dag. Sommarvärmen dök upp en dag försenat kan man uttrycka det som. Så efter att ha klippt gräset tog jag Kimmy, när han kommit hem, på en promenad upp i Kalvahagen. Jag tänkte kolla upp om fåren hade hittat upp i själva Fårahagen istället för att gå och beta nere på ängen nedanför. Ett oförberett trampande i en rejäl blaja gjorde mig övertygad om att dom hittat upp i fårahagen. Men inte var det där från får, det verkade mer vara en stor koblaja? Och helt riktigt. Några 50-tal meter längre fram hittade jag korna som nu tydligen gick i området och betade. Men dom gömde sig inne i ett buskage. Jag kan misstänka att dom ganska nyligen släppts ut i området och kände sig lite osäkra. Men, det blir nog till att gå runt fårahagen i fortsättningen. Att trampa runt i färska koblajor är inte det roligaste man kan syssla med. Av fåren syntes förresten inte någonting. Kan dom ha fått lämna igen?

Den svenska anpassningen till EU fortsätter. Nu senast ser jag att andelen svenskar som får skrumplever pga för stort alkoholintag kontinuerligt har ökat och vi är snart ifatt andra som Frankrike, Tyskland osv. En större andel svenskar dricker helt enkelt så mycket (sedan tillgången ökat) att dom blir sjuka. Ännu ett framsteg för vår anpassning till kontinentala vanor.

Slutligen ser jag att härvan med den s.k. Nordeamannen och Cevianmannen slutat med friande domar för alla inblandade när det gällde insideraffärerna. Att få skurkar, som kan anlita dyra advokater, dömda för avancerad ekonomisk brottslighet är en omöjlighet i Sverige. Fifflare kommer alltid undan i Sverige.

Inga kommentarer: