fredag 11 juni 2010

Högeralliansen i panik

Paniken inom Högeralliansen är tydligen ännu värre än jag trodde i går. Förväntningarna på SCB:s väljarundersökning var stora. Nu skulle den STORA och seriösa undersökningen visa att Högerpartierna var ifatt. Och så visade den att dom låg en bra bit efter den Rödgröna oppositionen. Sedan började några siffernissar på Regeringskansliet fingranska siffrorna. Och det visade sig då att om man hade publicerat opinionssiffrorna rakt av (utan att ta hänsyn till att inte alla svarar osv) så ligger både Centerpartiet och Kristdemokraterna under 4%-spärren (med Centern allra minst). Och fingranskar man siffrorna ännu mer så visar det sig t.ex. att Centern är i stort sett utrangerade bland förstagångsväljare och i städerna. Stureplanscentern och CUF (Centerpartister Utan Förstånd) har lyckats totalt skrämma bort sina väljare. Själv sitter eder bloggare och gnuggar händerna av förtjusning. Och tror fortfarande att valet blir mycket jämnt och avgörs av vilka partier som åker ut, kommer in.

Huvudtanken bakom förändringen av A-kasseavgifterna, som innebär en mycket stor skillnad i avgifterna beroende på arbetslösheten inom området, var att det skulle innebära en bromsande effekt på lönerörelsen. Konsekvensen av reglerna är att en Hotel & Restauranganställd betalar mer än 4 gånger så mycket som en lärare. I stort sett är avgifterna höga inom områden med låga löner och höga inom områden med höga löner. Avtalsrörelsen gav som resultat att vi fått en liten utjämning av löneklyfterna. Dvs Arbetslöshetsminister Sven-Otto Littorin (m) fick inte som han ville, alltså ökade klyftor. Men han har inte gett upp, han vill ha ökade klyftor och vidhåller sin grymt orättvisa politik.

Ibland undrar man över kompetensen bland de som skriver i tidningar. I gratistidningen City hittar jag följande lilla notis: "46 procent av svenska folket rör på sig minst ett par gånger i veckan. För tio år sedan var andelen 39 procent." Enligt notisen så sitter / ligger alltså varannan svensk helt stilla i fåtöljen / sängen och är bara uppe på toa eller liknande någon enstaka gång i veckan! Övrig tid ligger / sitter man helt stilla. Detta är sensationellt!

Sydafrikas flagga
Fotbolls-VM i Sydafrika är igång. Ett arrangemang som är enormt stort för sydafrikaner i synnerhet och afrikaner i allmänhet. Det är första gången ett sådant här stort idrottsevenemang har placerats i Afrika. Och i Sydafrika upplevs det som ett enormt erkännande. Det finns en hel del att ifrågasätta, men under VM kan vi väl istället glädjas med sydafrikanerna. Jag har inget stort idrottsintresse, och det är tveksamt om jag kommer att se någon match. Men, om jag tittar på idrott så är det fotboll (eller friidrott). Gläds med afrikanerna och låt oss hoppas att det blir ett afrikanskt lag som vinner.

Dagens berättelse från Utvisningsminister Tobias Billströms domäner är Familjen Abousalah som med sin sjuka dotter nu ska utvisas till Gaza. Migrationsverket har beslutat att barn inte bör utvisas till Gaza och flickan riskerar att dö eftersom det inte finns sjukhusvård att få. Men principerna gäller, Familjen Abousalah ska ut!

För övrigt har väl en hel del skolavslutningar regnat bort i dag.

Slutligen noterar jag att Birgit Magnusson lämnat oss. 50-talets rockdrottning Rock-Olga var en pionjär. Något annat än dagens sminkposörer.

Inga kommentarer: