lördag 5 juni 2010

Mer om Israelisk terror

Palestinas flagga
Under rubriken Israel vill inte stå till svars skriver Dror Feiler i Aftonbladet om den israeliska terrorattacken mot Ship to Gaza. Dror poängterar att medan den israeliska propagandaapparaten nu är flitiga med att sprida sina filmer som visar deras version av vad som hände så har den israeliska militären beslagtagit alla kameror, telefoner osv som innehåller bilder, filmer osv som visar de angripna aktivisternas version av vad som hände. Så länge Israel vägrar att lämna tillbaka alla de privata ägodelar som stulits förtjänar deras version ingen trovärdighet. Det är mängder av privata ägodelar som stulits, inte bara kameror och telefoner utan även ID-kort, kontokort osv. Allt detta för att man ville föra in livsnödvändiga varor till Gaza. Varor som ingen normalt funtad människa kan förstå varför det skulle vara förbjudet. Varför får man inte föra in nötter, marmelad, kanderad frukt, torkad frukt, salvia, koriander, kardemumma, muskotnöt, choklad, godis eller rakhyvlar till Gaza? Dror Feiler drar den något humoristiska slutsatsen att det inte alls finns så många extrema islamister i Gaza som Israel tror. Det bara ser så ut eftersom dom inte kan raka sig! Israel MÅSTE slopa blockaden mot Gaza. Det är en självklarhet att Gaza ska ha rätt att importera byggnadsmaterial så att samhället kan byggas upp. Att kunna föra in vattenreningsutrustning så att befolkningen kan få tillgång till rent vatten. Låt sedan gärna FN kontrollera så att vapen inte förs in. Samma FN-organ kan samtidigt kontrollera så att inte heller Israel kan importera (eller exportera) vapen. Att Sverige har ett vapentekniskt samarbete med Israel är inget annat än en skandal.

Jag har ägnat en hel del tid både i går och i dag åt trädgårdsarbete. Rensning av ogräs mellan betongplattor. Ett tungt arbete då det har vuxit igen ganska bra sedan senaste gången - vilket uppenbarligen var länge sedan. Det återstår fortfarande en bra bit. Det visade sig att det fanns ett boende för små röda myror på ett ställe. Och det visade sig att dessa små röda myror inte uppskattade att man rev deras boende. Vilket jag kan ha viss förståelse för. Och dom försvarade sitt revir ganska våldsamt. För de som inte träffat på små röda och ilskna myror förr så kan jag berätta att deras bett gör ganska ont. Dom biter sig fast ganska rejält. Och dom anfaller inte ensamma utan i samlad trupp. Lyckligtvis är betten inte sådana som kliar efteråt, men jag blev lite rödprickig på armarna.

Slutligen har det varit dags för biobesök på kvällen Den nya Robin Hood-filmen med Russell Crowe som Robin av Loxley (eller snarare Robin Longstride). Historien är något annorlunda än den vi är vana vid. Först och främst så dör King Richard The Lionheart i Frankrike. Och när Sir Robert Loxley ska resa hem till England och framföra budet om kungens död så dör även han. En av kungens bågskyttar Robin Longstride tar hans plats och sedan är storyn igång. Han övertalas av Sir Walter Loxley (Max von Sydow) att fortsätta spela sonens roll. Och blir naturligtvis kär i Lady Marion (Cate Blanchett). Som han ju redan är "gift" med. Filmen är smått rolig ibland, den innehåller de personer som ska vara med, men alltså i lite annorlunda roller än vi är vana vid. Jag tyckte den var bra, och ger den med glädje betyget 4 pilbågar. Och det är ju redo för en fortsättning eftersom filmen egentligen slutar där Robin Hood normalt börjar.

Inga kommentarer: