tisdag 21 juli 2009

Telefonsex åt alla

Försäkringskassans service har blivit sämre
Nästan ingen har väl lyckats missa rapporteringen om kvinnan som från Försäkringskassan fått krav på återbetalning av sjukpenning sedan man kommit på att hon jobbade med telefonsex samtidigt som hon var sjukskriven. Och egentligen är detta ett principiellt mycket viktigt ärende, där Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) mycket noga följer utvecklingen. Ärendet visar nämligen med mycket stor tydlighet att nästan ingen är för sjuk för att jobba. Båda armarna handikappade? Inget problem, det finns headset. Båda benen amputerade? Inga problem, du behöver inte röra dig alls. Sängbunden? Inga problem, det går alldeles utmärkt att ligga till sängs och utförligt berätta vad man helst hade velat göra och stöna lite sensuellt. Om det här kravet går igenom även efter överklaganden så kan sjukskrivningarna och förtidspensionerna reduceras med 90% i Sverige. Vi är nästan alla arbetsföra och kan söka jobb istället för att belasta samhället med att lata sig och gå sjukskriven.. Det vore kanske till och med något för mig att söka jobb som? Det finns jobb bara man söker tillräckligt. Och, tänk vilken social insats man gör för alla ensamma farbröder (och i mitt fall ensamma tanter). Telefonsex åt alla!

Om några dagar är det dags för Helsingborgsfestivalen. Torsdag - fredag - lördag är alla ambulerande knallar i Helsingborg och säljer slut på lagret. Alla sannolika och osannolika maträtter från hela världen ska säljas, och sedan sköljas ner med öl. Totalt ska det visst i Helsingborg finnas 9 öltält. För självklart måste det pimplas öl till långt in på natten. Fast jag ser i bladet att det tydligen inte är någon lönande verksamhet att driva öltälten. De tillfälliga kostnaderna för hyra av tält, mark, möbler osv äter upp vinsten. I Helsingborg har det varit problem att få alla öltältplatserna uthyrda. Man hade inte kunnat tänka sig att minska antalet? Mer öl åt alla!

Jag ser förresten att man i Tyskland tagit till otraditionella metoder för att öka bilförsäljningen i syfte att rädda Opel, VW osv. Utanför Braunschweig fixades det till en rejäl seriekrock på Autobahn, 250 bilar demolerades. Något för Maud "Mauderaten" Olofsson (c) att tänka på för att rädda den svenska bilindustrin. När nu alla dom där miljonerna som anslogs för att rädda bilindustrin inte ska användas så kanske en rejäl seriekrock på E4 vid Södertälje kunde fixa till statistiken för nybilsförsäljningen. Ny bil åt alla!

Fast jag ser att regeringen inte föregår med gott exempel. Där är det BMW, Mercedes och Audi som gäller. Kan ni tänka er tyska regeringen köpa in annat än tyska bilar, franska regeringen köpa in annat än franska bilar osv? Svenska bilar åt alla!

Från Palestinska Västbanken rapporteras att israeliska bosättare till häst i dag tände eld på palestinska olivodlingar, minst 1.500 olivträd brändes ner. Samtidigt kastade andra israeliska bosättare sten på bilar som tillhörde palestinier. Allt skedde som en hämnd för att israeliska säkerhetsstyrkor hade rivit illegala byggen för extrema ortodoxa judiska bosättare.

Den vackra skånska flaggan
Skånska ord: Dagens skånska ord blir Agerhöna, som är skånska för nyckelpiga. Ordet Ager betyder åker. Och eftersom nyckelpigorna är rikliga ute på åkern har det alltså blivit agerhöna.

Angeli har i dag fyllt 14 år, så det har varit presentutdelning och sångstund. Och eftersom jag inte blev utslängd när jag stämde upp min vackra röst så lät det väl inte allt för illa. GRATTIS Angeli, du börjar snart bli en stor tös.

Inga kommentarer: