söndag 5 juli 2009

Extraknäck som extraknäck

De grävande journalisterna har grävt fram Calle Str.. f'låt Bildts deklaration. Och den visar att 2007 hade han en inkomst av tjänst på 7,8 miljoner kronor (och till detta 0,4 miljoner i kapitalinkomster). Extraknäcket som svensk utrikesminister gav ungefär 1,2 miljoner. Var resten kommer från förtäljer inte historien.

Rönnehälls folkdanslag
Vädret i dag var lite lättare att stå ut med. Solen har inte gassat hela dagen utan det har varit lite växlande molnighet. Om det var bra eller dåligt för Åstorps Hembygdsförening vet jag inte. Hur som helst inleddes i dag sommarens söndagsprogram med underhållning, servering och visning. I dag var det Rönnehälls folkdanslag som visade upp sig och jag passade på att göra en kortare visit. Formellt var det Möllans dag så jag passade på att ta en ny bild på möllan och en del av Lindesgården. Efter programmets slut blev det till och med lite lätt regn. Tillräckligt för att göra luften ännu behagligare. Men inte tillräckligt för att blöta ner marken - inte än i varje fall.
Möllan i Perslund


Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrssons (m) påhitt med att jaga fuskande mammor och pappor genom att kräva att dom visade intyg från skola eller förskola på att ungarna hade varit borta när dom var sjuka har nu varit i drift under ett år. Någon förändring i uttaget av Vård av barn (Tillfällig Föräldrapenning heter det formellt) har inte kunnat märkas. Men det har kostat Försäkringskassan ungefär 50 miljoner kronor i administration och porto. Hur mycket det kostat kommunerna i administration förtäljer inte historien. Men en del kommuner har ju skickat en faktura till Socialdepartementet. Av många dumma idéer från den damen så var nog detta en av de mest korkade.

Fast jag hörde att Regeringsmegafonen Dagens Nyheter precis berättat att innan "reformen" så visade undersökningar att 8% av de barn som föräldrar var hemma och vårdade i själva verket var i skolan eller på dagis. Fast den siffran tillhör de där som ingen i dag tror på. Min erfarenhet är att det var ett mycket ovanligt fusk. Men, på den tiden cirkulerade det ju siffror som var helt makalösa. Men så hade dom inte heller något med sanningen att göra utan var gripna ur luften eller tillhörde kategorin "hur man ljuger med statstik"..

För övrigt såg jag att Dagens Nyheters förre chefredaktör gjort nya avslöjanden om hur militären vilseledde regeringen och svenska folket om de påstådda ryska ubåtar som militären på 80-talet påstod sig leta efter. Observationer som visade att de ubåtar som fanns i själva verket var NATO-ubåtar hemlighölls. Han avslöjar också att militären tystade ner information som visade att U-137:s grundstötning verkligen var en katastrofal felnavigering och ingen medveten kränkning. Men, det är ju inget nytt. Svensk militär ville väl ha mer pengar samtidigt som man led av den rysskräck som präglat Sverige de senaste 300 åren.

Inga kommentarer: