tisdag 7 juli 2009

Det är fullmåne, ta det lugnt - Nationella Orgasmnatten

Om ni i kväll hör några underliga frustanden eller stönanden från buskarna så ska ni veta att det i natt är Nationella Orgasmnatten. I Aftonbladet uppmanar en Ylva Franzén oss att gå ut och älska under bar himmel. Just i kväll är det första fullmånen efter Midsommar och det skall visst vara speciellt bra. Det är mystiska krafter igång - månkrafter. Vi får väl hoppas att det inte blir allt för mycket regn så att älskogen blir en blöt tillställning.

Pajasföretaget Ryanair och dess tönt till VD, Michael O'Leary, gillar att väcka uppmärksamhet. Han lever efter devisen att all publicitet är god publicitet. Att framställa sitt flygbolag som ett seriöst företag ligger inte i hans intresse. Tidigare har det handlat om att ta betalt för toabesök t.ex. Att bolaget leder Konsumentverkets Svarta Listan med bred marginal varje gång är nog något Michael är stolt över. Senaste utspelet från O'Leary är att erbjuda ståplats på flyget...

Folkpartikeln Birgitta Ohlsson är orolig över Moderaterna. Hon tycker dom låter alldeles för mycket som Socialdemokrater. Men jag tycker inte den goda (och äkta enligt henne själv) liberalen Birgitta ska vara orolig. Det är mest fernissa, skrapar man lite på ytan så träder de gamla hederliga högermännen fram.

Cirkusen kring Michael Jacksons död börjar anta sjuka proportioner. Michael var en djupt olycklig artist, men han var just det, en artist! Han var inte en räddare av världen. Han var inte en Gud. Han var inte något övernaturligt. Han var en artist! Tyvärr totalförstörd av den medicinska utvecklingen. Läkare villiga att tjäna pengar på att skriva ut tabletter, injicera lite blandade kemikalier eller bara skära lite smått här och där har lyckats förstöra en människa som själv blivit förstörd av berömmelse och oändliga möjligheter. R.I.P.

Vädret har äntligen blivit lite mer uthärdligt. Växlande molnighet och någon regnskur har gjort mig överlycklig. Hurra! Så det kan få fortsätta så här.

Slutligen noterar jag att jag nu bara har 8 arbetsdagar kvar innan jag för första gången i mitt liv ansluter mig till en växande grupp arbetslösa. Det ska bli en ny spännande upplevelse.

Inga kommentarer: