lördag 11 juli 2009

Privatisera för principens skull - del 2

Ett annat av Infrastrukturminister Åsa Torstenssons (c) privatiseringsinfall är Bilprovningen. I tron att det ska bli bättre service så ska Svensk Bilprovning utsättas för privat konkurrens. Att det ska bli billigare, är det ingen som tror. Utan utredarna räknar kallt med att det blir dyrare för bilägarna. Men man räknar med att det ska öppnas fler bilprovningar, så att servicen ska bli bättre. Vad de privata bilprovningarna ska använda som argument för att man ska köra till just dom vet jag inte riktigt. Men jag kan föreställa mig den här reklamsloganen: "Få bilen testad hos oss. Vi gör det på DINA villkor. 99% av våra kunder blir godkända. Testa hos oss, den GLADA BILPROVAREN". Allt för den heliga blå principen att privatiserat är bättre. Och skulle det vara så att privatiserat inte är bättre så gäller den blå principen att privatiserat ändå är bättre.

Det blev biobesök i dag som vanligt när det är lördag. Veckans film blev Snuten i Varuhuset (Mall Cop) med Kevin James som den misslyckade väktaren i det stora köpcentrat. Paul Blart är den något överviktige ensamstående pappan som bor med dottern hemma hos sin mamma. Efter att ha misslyckats med att bli polis får han nöja sig med att köra omkring på en Segway i det stora köpcentrat och misslyckas med att hålla ordning istället. Men naturligtvis blir den misslyckade tönten till slut hjälte när han mer eller mindre ensam sätter fast rånarligan som tagit hans dotter och hans kärlek som gisslan. Filmen innehåller en hel del komiska poänger, men är ibland lite trög. Det bygger lite för mycket på att man ska tycka att Kevin James är en stor komiker och på att det är ganska komiskt att se honom köra runt på sin Segway. Ni vet en så'n där tvåhjulig liten platta med styrstång som man kör omkring på. Jag ger filmen tre mobiltelefoner, men tror att Angeli, som tillsammans med Kevin var med, ger den i varje fall fyra.

Sedan ser jag att lill-Tjabo (prins Carl Philip Bernadotte) är igång och leker med sin Porsche på racerbanorna igen. På onsdagen berättar han om sitt stora intresse för miljön. På torsdagen sitter han på innekrogen i Båstad och pimplar champagne för våra skattepengar med sina Stureplansvänner och på fredagen kör han i sedvanlig ordning av banan med sin leksak (Porschen) som väl får repareras igen för våra skattepengar. LÄNGE LEVE REPUBLIKEN!

Vädret har varit riktigt skönt i dag. Växlande solsken, inte för varmt men inget regn. Det var riktigt skönt att efter lunch ta en promenad upp genom Kalvahagen till Björnåshemmet för att hälsa på pappa som är där några veckor. Det växer både vildhallon och blåbär efter stigen att läska sig med. Björnbären däremot har lite till innan dom är färdiga. Vildhallon är bland det godaste som finns att stoppa i munnen.

Slutligen ser jag att Big Ben i London fyller 160 år i dag. Grattis!

Inga kommentarer: