onsdag 19 december 2007

Vellinge - den renrasiga egoismens högborg

Vellinge kommun, starkt moderatfäste bebott av huvudsakligen bortskämda egoister, har återigen sagt nej till att ta emot några flyktingar. Kommunen är en av de få som hela tiden, varje år, vägrat ta emot några. Alla kommuner skriver inte avtal varje år, vissa pausar under några år osv. Men Vellinge vägrar konsekvent. Skälet är att i kommunen gäller att man ska tjäna pengar på allt. Den officiella motiveringen är att det är statens ansvar att ta emot flyktingarna, och att så länge man inte får så pass bra ersättning att man tjänar på det så kommer Vellinge inte att ta emot några flyktingar. Ett annat motiv är att det saknas bostäder. Antagligen menar man från Vellinges moderatledning att staten förfogar över ett eget territorium som inte tillhör någon kommun där alla flyktingar kan interneras. Och troligtvis tror man att det finns mycket fler lediga bostäder i Malmö och Södertälje för att ta några exempel. Frågan om flyktingmottagande kom inte ens så långt som till den politiskt valda församlingen, kommunfullmäktige / kommunstyrelsen. Beslutet togs på moderaternas eget interna gruppmöte! Fy f-n för Vellinge!

Joggingrapport 2007: Nu gick det inte längre att skjuta på det. I går fick jag pressa in tid för en runda på kvällen. Under lunchen hade jag gjort en ny investering i ett löphjälpmedel. Jag köpte ett par nya vantar att ha på mig när jag springer. Skinnhandskar är inte det ideala. Men att vara utan något på händerna i kylan är ännu värre. Om det var de nya fingervantarna jag investerat i (69 spänn på rea) eller om det var något annat, vet jag inte. Men det var riktigt skönt att springa i går på kvällen. Kanske var det också kylan som ju gjorde att det inte var så dyngigt som hjälpte till. Tiden 29.40 är ju i varje fall riktigt hyfsad, den bästa på länge. Det negativa var att dels har man fortfarande inte fixat de lampor som inte fungerar på elljusspåret. Och sedan hade någon ryttarjävel varit ute och ridit i joggingspåret. Det var till att cirkla runt mellan Bruntes hämnd vid ett par tillfällen. Lyckligtvis fanns det inga högar med hästskit där det var så mörkt att man inte såg något - tror jag i varje fall!

Apropå gårdagens kommentar om Svenska Dagbladet, så ser jag att tidningen i går verkligen var före sin tid. Man publicerade en fyra sidors annons för Onoffs sommarrea. Jo, det står faktiskt sommarrea i annonsen. Men, det är klart, kan man äta fastlagsbullar långt innan jul så kan man väl ha sommarrea året runt.

Jag såg att Socialstyrelsens rekommendationer om sjukskrivningstider för olika sjukdomar blir ytterligare försenad. Kvaliteten anses fortfarande inte var tillräckligt god. Kritiken mot det hela har väl lyckligtvis gjort att man verkligen bemödar sig om att ha tänkt igenom det hela ordentligt innan man sätter det hela på pränt. Däremot tycker jag att tanken är riktig. Detta så länge det verkligen poängteras att det är riktlinjer som ska användas flexibelt. Dvs att läkarna inser att det i det verkliga livet kan skilja beroende på olika faktorer. Och att Försäkringskassan inte heller tvingas hårddra riktlinjerna. Tyvärr är jag orolig med den toppstyrda organisation som Försäkringskassan utvecklats till. Och med den politik med "piskan på" som högerregeringen står för.

Inga kommentarer: