tisdag 11 december 2007

Förskingringsminister på fri fot

Förskingringsminister Mats Odell dök upp på TV:n med ett stort leende på läpparna i dag. Nu är det klart att statliga Vin & Sprit ska läggas ut för auktion och säljas ut till högstbjudande av de stora internationella spritbolagen. Någon garanti för att företaget efter auktionen till högstbjudande ska stanna i Sverige finns inte. En kommande spekulant är främst ute efter varumärket Absolut Vodka, man är inte ute efter fabriker i Sverige. Men Mats Odell är ju i varje fall glad. Tyvärr lär inte de flesta svenskar vara det. men det sk-ter hr Odell i! Det kan klart sägas att det är en lämplig tidpunkt för utförsäljning när börserna runt om i världen sjunker. Då kan man ju passa på att köpa billigt.

Jag ser förresten att den svenska inflationen just nu är den högsta sedan 1993. Inflationen de senaste 12 månaderna är 3,3%, dvs över Riksbankens mål på 2% (intervallet 1-3%). Det är tur att Urban Bäckström inte längre är Riksbankschef (den förre moderate statssekreteraren är numera chef på Svenskt Näringsliv). Han höjde räntan när inflationen låg UNDER målet för att det fanns risk för inflation. Det är tur att den nya regimen på Riksbanken har lite mer is i magen.

Och på tal om moderater och Svenskt Näringsliv (det är två intimt förknippade företeelser). Det är förre MUF-ordföranden Tove Lifvendahl som genom att vara kommunikationschef på kampanjorganisationen Svenskt Näringsliv ligger bakom du löjliga sagor som just nu publiceras i dagstidningarna och som propagerar för ökad konsumtion. Det ska vara bra för lyckan och miljön..... Konsumera mera - bli lyckligare!

Inga kommentarer: