söndag 2 december 2007

Pengar stinker

Aftonbladet har granskat hur det gått för en del av de medverkande i TV3:s Grannfejden som sändes nyligen. Det uttalade syftet med filmen var att belysa grannbråk på olika håll i landet och med hjälp av professionella medlare försöka få stopp på bråket. Alla de fyra (av åtta program) som Aftonbladet granskat har visat sig vara fiaskon. Bättre vänner har man inte blivit i något fall. I något fall hade istället den ena parten gett upp och flyttat. I något fall var man ännu mer ovänner nu än före programmet och i några fall var konflikten inte påverkad av programmet, den fortsatte opåverkad. Tidningen HD granskade för en tid sedan hur det gick efter det allra första programmet (som inte ingick i Aftonbladets granskning) och slutsatsen där var att programmet gjort att man var ännu större ovänner nu än före programmet. Vi kan alltså klart fastslå att programmets syfte blev ett fiasko. Men tydligen blev det bra show av programmen, många tittare och mycket reklampengar. För TV3 har för avsikt att göra en ny omgång nästa säsong. Till de som eventuellt blir tillfrågade har jag därför ett råd. Vägra delta om ni inte vill förvärra er konflikt med grannen!

Lördagskvällen avslutades med ett biobesök. Kevin och jag åkte in till Helsingborg och kollade på Beowolf. En brittisk film om danska vikingar som slåss mot monster. Fast om jag fattar det hela rätt tyckte jag att den stora hjälten Beowolf var svensk, eller.... Filmen är gjort genom att man datoranimerat skådespelare. Någon recensent jag läste tyckte att det var slöseri med bra skådespelare. Fast å andra sidan hade det nog varit svårt att skapa den stämning som filmen krävde av rena skådespelarinsatser. Hur som helst är filmen inte riktigt min favoritgenre, utan det var främst Kevin som ville se den. Med det vill jag inte säga att den var dålig. Utan klart sevärd.

Det har varit julskyltning i Åstorp i dag. Fast det var mycket svårt att få igång någon julstämning. Duggregn och lite blåst är inte det ideala julvädret. Vi gick dock en liten kort runda. Kimmy tyckte mest det var jobbigt, så Ingela gick hem igen med honom medan vi andra tre gick upp till Hembygdsgården Perslund för att kolla in lite hemslöjd. Och traditionsenligt köpte vi lite av Hembygdsföreningens lotter. Totalt 15 lotter, dvs fem var att öppna. Alla mina hade tryckfel, dvs ingen vinst. Inte heller Angeli vann något, men fick i varje fall ett litet tröstpris av snälla lottförsäljorskor. Och naturligtvis går Kevin och vinner. Livet är grymt orättvist. Fast kanske var det bra, för nu kanske jag får ha min vintermössa i fred när han går och vinner en egen stickad vintermössa.

Slutligen noterar jag att det troligtvis kommer att fortsätta vara tyst från EU-förespråkarna. Aftonbladet har låtit göra en undersökning av svenskarnas synpunkter på införandet av Euro. Och motståndet är kompakt. I stort sett är motståndet oförändrat jämfört med folkomröstningen. Kanske ska vi kräva en folkomröstning så snabbt som möjligt, så är frågan avförd från dagordningen för en lång tid framåt.

Inga kommentarer: