torsdag 1 november 2007

Pansartaxen borde gjort en pudel

I går på kvällen meddelades det att Ulrica Schenström hade tagit en time out. Några timmar senare strax efter midnatt gick det ut ett pressmeddelande som berättade att Ulrica begärt avsked. Och nu lite senare framstår det som klart att hon fått sparken / offras och där det antyds att hon ljugit för statsministern. Att en erfaren person (känd under namnet pansartaxen för sina starka nypor) inte förstod att det enda som gällde från dag ett var att erkänna, be om ursäkt och helt enkelt göra en riktig pudel är egentligen ofattbart. Men någonstans ser jag att Ulricas standardlösning på affärer är att man ska hålla sig undan, inte kommentera osv för det rinner ut. och då går det så här. Lite synd om henne känner jag faktiskt. Att bli supen under bordet en gång av en journalist är inte en så oförlåtlig synd att man ska avgå bara för det. Men blånekandet och att gömma sig i garderoben när det blåste gjorde det ofrånkomligt. Men uppenbart är att för det unga moderata gardet råder bara en växel, full fart framåt över stock och sten utan hänsyn. Stopp blir det först när där är ett stengäre i vägen, men då blir det å andra sidan tvärstopp

Och jag ser att även TV4-reportern Anders Pihlblad bestämt sig för att ta en time out. Både han och Ulrica hotas av böter för mutbrott. Det är egentligen osannolikt att TV4 meddelat att dom står för notan. Jag undrar hur den bokförs rent skattemässigt? För inte kan man väl dra av för rena spritnotor. Och i Anders deklaration? Kan man skattefritt bjudas på alkohol i den omfattningen av sin arbetsgivare utan att skatta för det. Det finns väl gränser för hur mycket mat får kosta. Och bara alkohol, utan mat kan väl inte vara OK.

Egentligen är den stora boven de svenska alkoholmyten. För att ha roligt måste du dricka! Låt bli alkoholen, och sådant här händer inte. Jag hade väldigt gärna velat höra Ulrica Schenströms förklaring till sin man efter bildernas publicering - eller kanske hade jag nog inte velat höra den. Huruvida Anders har någon att be om ursäkt till vet jag inte. Klart är att hela affären var en fjäder som gjordes till en höna. Inte av media utan av hela hönsgården.

Inga kommentarer: