måndag 5 november 2007

Mer moderatmoral (ja brist på sådan)

Fredrik Reinfeldt uppges vara bekymrad över skattemoralen hos sina partivänner. Även jag är bekymrad över skattemoralen hos det styrande politiska partiets medlemmar. Det är samma parti som just nu driver en politisk hetsjakt på fuskare med socialförsäkringen. Är det mer än jag som lyckas slå ihop 1 + 1 och får detta till 2. Dvs varför ska det bedrivas hetsjakt på socialförsäkringsfuskare, men inte på skattefuskare? Nästa gång Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson yttrar sig och är upprörd över fusket med Tillfällig föräldrapenning kommer jag att få en blodstörtning. Skäms, skäms och skämt återigen!

Skattefuskarna kan hänsföras till tre grupper. Och av dessa är jag övertygad om att moderater är överrepresenterade inom två av grupperna. Om vi börjar med den Kriminella gruppen. Så tror jag inte att moderaterna är överrepresenterade. Det här är de som är allmänt kriminella. Skattefiffel är bara en av många metoder att dra in pengar på illegalt sätt. Nästa grupp är den Ekonomiska gruppen. Det handlar helt enkelt om att ju mer pengar du har, desto fler chanser har du att fiffla. Ju mer pengar du har, desto mer egoistisk blir du. Inom den gruppen är moderater överrepresenterade. Den tredje gruppen är den Ideologiska gruppen. De som tycker att skatt är stöld. De som ser med stolthet att dom lurat staten på pengar. De som vägrar betala skatt av ren princip. Och här tror jag de flesta är moderatsympatisörer. Som sagt, skäms, skäms och åter skäms!

För övrigt hörde jag på nyheterna att mer än hälften av alla flyktingar från Irak som kommit till Europa fins i Sverige. Och sedan får man höra moderata Migrationsministern Tobias Billström tro att problemen skulle kunna lösas med en gemensam EU-politik. Du är rolig du Tobias!

Slutligen noterar jag att videofirman Videomix slutligen bestämt sig för att teckna kollektivavtal. Där ser man, konkurrens på lika villkor, det var inte illa!

1 kommentar:

Anonym sa...

http://www.metro.se/se/article/2007/11/05/21/4652-45/index.xml

ja, egentligen ingen kommentar, annat än att visa ytterligare en vy av liberalismens fulaste avarter. Men det skulle vara roligt att se vad "sven tycker" om dylika morbida kåserier.