söndag 4 november 2007

Fortsatt kaputt moderuttmoral

Den moderata utförsbacken på moralens altare fortsätter. Aftonbladet avslöjar i dag att det moderata paret Charlotte (EU-parlamentariker) och Carl (kommunpolitiker) Cederschiöld har använt sig av svart städhjälp i 15 år. Och gör fortfarande. Men som vanligt när det gäller det moderata skattefifflandet så pågår det fritt ända tills det avslöjas. Och då är det stora snyfthistorien och löften om att det var ett misstag som aldrig ska upprepas. En sammanlagd årsinkomst på närmare 2 miljoner kronor räcker inte för att anständigt betala det som ska betalas. Lyssna på Nicola Clase när hon försöker prata bort sitt fifflande. Men hon svarar aldrig på varför hon gjorde som hon gjorde (snikenhet eller ideologiskt val?), eller om hon har fler lik i lasten. Svaren som ges är typiska icke-svar. Vilket tyder på att det finns fler lik i lasten. I dag vill jag INTE sitta i Fredrik Reinfeldts kostym. Egoismens och snikenhetens (och uppenbarligen också fifflandets) parti har gjort sitt.

Som försvar för allt moderat skattefifflande har Helsingborgs Dagblad i dag en insändare från en MUF:are som kallar sig Christopher Hellström. Han argumenterar på MUF-vis för att skatt är stöld. Staten har inte rätt att stjäla individens pengar i form av skatt. Hur hans samhälle skulle se ut har jag ingen aning om. Det skulle inte finnas någon demokrati, ingen militär, inga vägar, inga skolor osv. Det skulle ju inte finnas något sätt att betala för detta. Eller menar Christopher att det skulle vara frivilligt att betala en avgift till försvaret. Om jag skall vara uppriktig så undrar jag om inte insändaren är en parodi på MUF skriven av en politisk motståndare!

Vackra höstfärger när Skanneloppet går igång
Skanneloppet 2007: 10.22 startade Kevin och 10.49 startade jag själv. Och eftersom Kevin sprang en lite kortare runda än mig hade jag faktiskt lite funderingar på om han skulle hinna i mål innan jag själv gav mig av. Men så blev det inte. Vädret i dag var helt underbart. En av dessa helt underbara höstdagar. Solen skiner från en klarblå himmel, och ingen vind. Det är riktigt underbart att vistas i skogen och njuta av höstlövens färger. Tyvärr skulle man alltså flåsa fram i spåret istället för att promenera i lugn och njuta. Hur som helst kändes det väldigt tungt i början. Antagligen en effekt av att jag ju i allmänhet springer på kvällen, så musklerna är fortfarande stela på förmiddagen. Men det lättade allt eftersom jag frustade fram i skogen. Och faktum är att den tid jag själv mätte fram, 39.15, faktiskt är 2 minuter bättre än förra året på den 7,1 kilometer långa ganska kuperade rundan. Bilden visar när Kevin startat i de vackra höstfärgerna med Ingela och Kimma hejar på.

I Pakistan har USA:s allierade Pervez Musharraf för att rädda demokratin beslutat att avskaffa demokratin slutgiltigt. Jag kan inte se hur man kan rädda demokratin (som han anförde som skäl till undantagstillståndet) genom att låsa in Högsta Domstolen eftersom dom hotade att ogiltigförklara omvalet av honom.

Inga kommentarer: