söndag 10 juni 2007

Va' då fint väder?

Det fina vädret fortsätter, säger dom i radio, TV och tidningarna. Vilket då fina väder? Det är inte alls fint väder när solen gassar från en klarblå himmel och temperaturen går upp mot 30 grader. Det är vidrigt. Allt klibbar. Det svider i skinnet. Svetten rinner i ögonen. Det kliar överallt. Man får skavsår i skrevet. Man får kisa för solen så att det gör ont. Huvudvärken kommer punktligt. Det är kort sagt vidrigt. Måtte det ta slut snabbt så att man åter kan vistas utomhus, och sova utan att klibba fast i underlakanet. Fast jag kanske inte ska klaga ändå, jag hörde att det i går varit över 50 grader i Pakistan. Själv har jag bara tvingats lida av dryga 40 grader och det var i Kina och Uzbekistan. Det var tillräckligt vidrigt för mig. Jag har slutat förstå hur människor kan betala för att resa till platser där det är varmt, bara för att det är varmare. Deras intelligenskvot kan inte vara högre än temperaturen i Pakistan.

Jag hittade en sval plats några timmar i går på eftermiddagen. Kevin och jag gick på bio, och det var riktigt underbart i biosalongen. Svalt och skönt. Tyvärr var det bara Kevin och jag som insett hur trevligt det kunde vara att se John Travolta m.fl. i Wild Hogs. Ett trevligt tidsfördriv i några timmar en alldeles för het lördagseftermiddag, om det inte hade varit för all irriterande reklam.

Senaste nytt om Paris Hilton är visst att hon gråtande förts tillbaka till fängelset. Stackars lilla bortskämda flicka, för en gångs skull går det inte att köpa sig förmåner. Det måste kännas fruktansvärt. Det är nog främst detta som lockar fram tårarna. Det finns inget så tragiskt som ett bortskämt barn som helt plötsligt inser att denna gången får han/hon inte som han/hon vill - och det har aldrig hänt förrut. Det är en stor nyttig lärdom för tösabiten.

Och från Danmark rapporteras om nya fotbollsskandaler. Matchen mellan FC Roskilde och Lolland Falster-Alliancen fick avbrytas när en Roskilde-supporter angrep motståndarlagets målvakt med pepparspray. Så fick den danska stöddigheten sig ännu en törn. Dansk ölkultur handlar inte alls om kultur, den handlar om missbruk.

Inga kommentarer: