tisdag 12 juni 2007

Fortsatta utrensningar

Så var det då dags för nästa utrensning. Anders Igel får nu gå som VD för Teliasonera. Det är inför den fortsatta förskingringen av svenska folkets egendom dags att byta på VD-posten med en till högeralliansen mer vänligt sinnad VD. När till och med facket reagerar kan man undra!

SVT är upprörda över att SVT 1 och 2 inte fått plats i det nya norska digitala marknätet. Jaha! Och man har från SVT arbetat hårt för att NRK (och DR och YLE) ska finnas i det svenska digitala marknätet? Gör allvar av det nordiska samarbetet och se till att de nordiska ländernas Public Service kanaler finns tillgängliga i det digitala markutbudet i alla de nordiska länderna. Nordiskt samarbete är inte bara fina middagar på möten med Nordiska Rådet. Nordiskt samarbete innebär att göra konkreta åtgärder. Sätt fart! Vi vill se dansk, norsk och finsk TV - NU!

Hushållens husköpkraft fortsätter att krympa. Swedbanks boindex, som mäter husköpkraften, sjönk till 110,2 under första kvartalet i år jämfört med 120,5 fjärde kvartalet i fjol. Hushållen har alltså fått sämre råd med sina husköp, konstaterar banken i ett pressmeddelande. Va! Kan det vara så att huspriserna stiger så snabbt att ännu färre har råd med husköp. Hur var det nu med fastighetsskatten? Skulle den inte göra det bättre? Tydligen bara för de som redan äger ett hus, inte för de andra. Och inte ens för alla som äger ett hus. Jag får ingen sänkt fastighetsskatt eftersom jag, som så många andra, inte betalar mer än vad den nya kommunala fastighetsavgiften blir. Däremot får jag betala skattesänkningen för det fina folket i Dandedryg genom höjd reavinst om jag skulle sälja huset. Sann högerallianspolitik. Mer till de som har gott om, mindre till de som har mindre gott om!

Jag noterar att Paris Hilton nu kommit så långt att hon accepterat sin lilla månad med fri kost och logi. Istället för gråt och risk för självmord har hon nu kommit till stadiet där hon pratar ut och ångrar sig och nu skall börja leva ett annat liv. Kanske är det så att jag får ändra uppfattning - fängelsedomar hjälper? Men jag vill nog vänta ett tag till innan jag tar tillbaka mina tidigare åsikter om fängelsedomar.

Och mer kändisskavaller. Linda Rosing har satt på sig Faddes ring igen, i varje fall berättas det så. I morgon talar Linda säkert ut om kärlekskrisen. Kanske till och med Fadde kan övertala stackarn till att låta bli att visa upp tuttar och mutta för pengar!

Senaste nytt från fylleriets Danmark är en dansk seglare som fick plockas in för sjöfylleri av den svenska kustbevakningen. Det kan finnas anledning att påminna om att de danska ungdomarna super mest i hela Europa. De svenska ligger långt efter.

Från Titanic (dvs Försäkringskassan) kan berättas att tidigare fattat beslut om att helt stänga ner de flesta lokalkontoren i Skåne under två sommarmånader har fått redigeras veckan innan det skulle genomföras. Direktiven har missförståtts heter det. Ett antal kontor som skulle hålla sommarstängt ska nu hålla öppet. Tyvärr har personalen som ska bemanna kontoren redan beviljats semester. Det blir till att kalla in personal som har annat att göra. Taskig planering kallar jag det!

Inga kommentarer: