torsdag 7 juni 2007

Kollektivavtal lönar sig inte

Nya rön bevisar att kollektivavtal inte ger bäst utdelning i form av löneökningar. Inte heller hot om strejk eller genomförd strejk lönar sig. Det som lönar sig är att fjäska in sig hos de som sätter lönen. Bevis för detta är det faktum att medan snittökningen för vanliga löntagare förra året var 3% så roffade börsens toppchefer åt sig en inkomstökning på 13% i snitt. Dvs det fina folket (tror dom alltså) fortsätter att roffa åt sig, samtidigt som man som ett heligt mantra upprepar att vi måste ta samhällsansvar och inte ta ut för höga löneökningar eftersom det skadar den svenska konkurrenskraften. De här girigbukarna har inte ändrat sig ett dugg. Var är du Urban Bäckström. Ta dom i örat!

Förra året erkände USA att man haft hemliga fängelser i andra länder för att fängsla personer som man misstänkte för samröre med terrorgrupper. Men, sade man från USA, dessa har upphört. Men nu rapporterar ett antal människorättsorganisationer att minst 39 misstänkta fångar försvunnit spårlöst, bland annat flera barn. USA har tidigare erkänt att flera av dessa gripits, men kan / vill inte nu meddela var dom finns. Den amerikanska kampen mot terrorismen skapar ständigt ny grogrund för nya terrorister att rekryteras. Hela kampanjen är ett enda stort misslyckande som gjort världen osäkrare.

Jag har ett antal gånger sagt vad jag tycker om den otrevliga högervridning som CUF drabbats av. Ett annat ungdomsförbund som är inne på samma linje är KDU, kristdemokraternas ungdomsförbund. Båda dessa ungdomsförbund har positionerat sig på en position på högerkanten som ligger långt till höger om MUF. Ett aktuellt exempel är ett beslut på KDU:s stämma som innebär att man ska arbeta för att sänka socialbidragsnormen. Det ska straffa sig att inte kunna jobba och försörja sig själv. Den som inte kan försörja sig ska inte kunna få hjälp med t.ex. fackföreningsavgiften. Barnen till en arbetslös mamma/pappa som måste ha socialbidrag ska t.ex. också straffas med att inte få ha TV eller dagstidning. Den som blir sjuk / arbetslös osv ska straffas enligt KDU. Är detta verkligen enligt det kristna budskapet? Skäms dom inte?

Jag ser för övrigt att Linda Rosing tydligen inte åkt till Tahiti för att visa upp tuttar och mutta. I dagarna har hon istället varit på Riche på Stureplan och festat med bland annat Svennis. Om hon nu inte åkte till Tahiti så har hon väl inte råd med det? Eller bjöd Svennis? Och om man nu har gått i väggen och behöver vila upp sig, inte kan väl kändisvimlet vara rätt ställe att vila upp sig i. Jag vet inte om jag ska förakta damen i fråga eller bara tycka synd om den stackaren. Jag tror att jag nästan lutar åt det sistnämnda. Har hon inga anhöriga som kan ta hand om henne?

Sverige - Island 5-0! Är det mer än jag som faktiskt tyckte synd om Island? För övrigt uppförde sig det svenska fansen tydligen föredömligt. En riktig Nationaldag!

Inga kommentarer: