lördag 9 juni 2007

Inget smakar som svenska jordgubbar - direkt från trädgårdslandet

Aftonbladets gratisblad, Punkt SE, har upptäckt att Svenska jordgubbar mycket väl kan innebära tyska jordgubbar förpackade i svenska kartonger. Och det kan ju sägas vara en bra affärsidé. Marginalen blir ju så mycket större eftersom priset för det som kallas Svenska jordgubbar är mycket högre än för importerade jordgubbar. Varför förstöra en sådan bra affärsidé? Själv brukar jag försöka undvika inköpta Viagragubbar. Dom smakar mer vatten är jordgubbe (men det ska erkännas att de svenska smakar bättre eftersom dessa har fått lite längre tid på sig att mogna). Egentligen finns det bara ett sätt att äta jordgubbar. Det är direkt från plantan och in i munnen! Ett godkänt surrogat är att plocka från plantan i en plastbunke och äta med mjölk inom max 1-2 timmar. Jag fick första skörden i torsdags, vilket är rekordtidigt. Och det verkar dessutom bli många gubbar också - om inte sniglar och annat otyg hinner före. Det ser ut som om det ska bli så mycket att man tröttnar...

Jag lekte barmhärtig samarit i går på kvällen. Jag upptäckte en stackars kråkunge utanför källardörren, och den stackaren verkade inte kapabel att ta sig därifrån. Jag tog en kartongbit (på order från Angeli som påpekade att om den, kråkungen alltså - inte kartongbiten, luktade människa skulle inte de vuxna kråkorna vilja ha med den att göra mer) och försökte lyfta upp den. Det tog bara ca 5 sekunder innan ett tiotal vuxna släktingar dök upp från ingenstans och började kretsa kring mitt huvud våldsamt kraxande. Hur som helst fick jag upp den på mer fri mark innan jag kunde lämna den till sitt öde. Förhoppningsvis lyckades släkten med vidare räddningsaktioner innan någon av grannskapets katter dök upp.

Kvällen avslutades med en joggingtur. 29:45 blev den uppskattade tiden i hettan. Jag invigde shortsen, och fick riktiga skavsår i skrevet mellan benen. Har jag lagt ut så mycket?

Den danska ölkulturen drabbade danskarna ordentligt. UEFA har nu fastställt slutresultatet från skandalfotbollslandskampen mellan Danmark och Sverige till svensk seger med 3-0. Danskarna ska dessutom böta drygt en halv miljon kronor, nästa match ska spelas utan publik och dessutom de följande fyra minst 25 mil från Köpenhamn. Som sagt, dansk ölkultur är dyrt för Danmark - på många sätt. Jag såg i bladet att en uppvisningsmatch på Bornholm mellan Bröndby och Ålborg fick avbrytas sedan det utbrutit slagsmål på plan - mellan åskådare. Dom hade väl fått för mycket öl i sig. Och på tal om underlig dansk kultur, så ser jag att det danska folketinget gett sina ledamöter fortsatt rätt att röka på sina kontor. Tacka vet jag Sverige, här skulle väl ingen få för sig att kräva att få röka på arbetsplatsen. Men med sådana lagstiftare som i Danmark är det inte underligt att det ser ut som det gör i Danmark. Och när vi ändå hackar på danskarna. Jag såg en notis som berättade att i samband med en tidigare fotbollslandskamp mellan Danmark och Sverige gjordes en opinionsundersökning som visade att en majoritet av invandrarna i Danmark höll på Sverige, Skälet stavas med Z - Zlatan Ibrahimovic. Hade han fötts i Danmark hade han inte haft en chans att nå dit han kommit i dag. Det danska landslaget har aldrig haft en spelare med utländsk anknytning. Här behöver vi bara nämna Zlatan och Henke för att hitta två riktigt folkkära idoler.

Den svenska speedwayföraren Kenny Olsson som skadades vid en match mellan Valsarna och Vargarna avled i går. För några veckor sedan dog en annan speedwayförare i Polen. I samband med MC-loppet på Isle of Man dog i dagarna tre personer, en förare och två i publiken. Vilken funktion spelar motorsporten? Oljud och avgaser och död. Ett spektakel för folket? Ta en titt på Formel 1, vilka är de stora sponsorerna? Tobaksbolag, spritföretag och oljebolag. Till enorma kostnader forskas det fram det ultimativa sättet att sprida ut mängder av avgaser. Allt för att några människor ska få se på olyckor. För det är ju det som det hela handlar om. Ta en titt på när TV-kanalerna visar trailers inför att dom ska visa ett Formel 1 lopp. Räkna krascherna och avåkningarna i de filmbilder som visas! Lägg ner motorsporten, den fyller ingen positiv funktion!

Inga kommentarer: