torsdag 14 juni 2007

Kalldusch

Dagens presenterade politiska opinionsundersökning från SCB måste ha varit en kalldusch för Högeralliansens företrädare. För någon dag sedan kom en av de mindre opinionsinstituten med en undersökning som hävdade att Högeralliansen hämtat in lite av oppositionen försprång. Och man kunde då riktigt höra jublen från borgerliga ledarskribenter och borgerliga partisekreterare. Därför måste som sagt kallduschen ha varit svår när nu den stora undersökningen från SCB hävdar att oppositionen fortsatt växa. I dag skulle de tre oppositionspartierna få drygt 55% av rösterna (Socialdemokraterna ensamma 45%) medan hela Högeralliansen får drygt 40% tillsammans. Moderaterna får 24% och de andra tre röstboskapen nästan 17% tillsammans. Minst av alla partierna i Riksdagen är Kristdemokraterna med sina 4,4%. Övriga partier (dvs inklusive Sverigedemokraterna) har minskat sedan valet. Det var inte länge de stackarnas glädje fick vara.

Så har då brandlarmet gått på Ringhals igen. En kompressor hade havererat på det område där det förvaras låg- och medelaktivt radioaktivt avfall. I sedvanlig ordning var det naturligtvis helt ofarligt enligt kärnkraftverkets ledning. Det är sån't som händer. Jaha?

Vatikanen uppmanar alla katoliker att sluta lämna pengar till människorättsorganisationen Amnesty International. Skälet enligt Påvens talesman är att organisationen förespråkar abort, och då ska dom bojkottas tycker extremisterna i påvedömet. Jag tycker ni ska skicka ett bidrag till plusgiro 900072-0 eller bankgiro 900-0720. Alla bidrag är välkomna.

Regeringen har tillsatt en utredning som ska se över reglerna för reklamradion. Enligt denna vill man göra det möjligt med nationella kommersiella radiosändningar. Va? Men Rix FM osv då. Är det inte nationella kommersiella radiosändningar? Har jag missförstått något?

Inga kommentarer: