söndag 3 juni 2007

Idiot + idiot = 3 - 0

Dansk öl förbrödrar
En dansk, Christian Poulsen, tog till knytnäven mot en svensk. En annan dansk (som äkta dansk stärkt av 15-20 öl) tog till en annan knytnäve mot domaren. Resultatet blev att hela Danmark fick stå där med skammen. Jag är böjd att hålla med Sverigedemokraterna, vi måste sätta stopp för invandringen av kriminella utlänningar. Den här dansken, bosatt i Sverige, är ett klart exempel på att SD har rätt. Jag hoppas att ni förstår ironin i det sista! För övrigt var det ju tur i oturen att det var en svensk straffspark som skapade ilskan och att det var en dansk som sprang in på plan. Tänk om det varit en dansk straffspark och en svensk som sprang in på plan. Då hade det inte känts lika självklart hur man skulle döma slutresultatet. Hur som helst. Fy vad vi är bra, i fotboll alltså - i varje fall i en halvlek.

Som vanligt en söndag gick vi en promenad i skogen på förmiddagen. Det är alltid lika skönt (utom när det regnar) att studera de förändringar som hela tiden sker. Växtligheten kommer och går, djurlivet förändras osv. I dag hade jag t.ex. en riktigt intressant konversation med Karin och Lennarts får som går i Kalvahagen som vi ju går igenom.
Jag - Bä
Fåren - Bähä
Jag - Bäää
Fåren - Bääähä
Jag - Bäähää
Fåren - Bääääh
Och så fortsätter det. Jag kan berätta och det är riktigt intressant att ha dessa sprituella samtal med en fårskock. Man lär sig mycket på det. Det gick mindre bra när jag försökte lägga mig i två gökar som Kokoade med varandra. Dom struntade totalt i mina inlägg. Ytterst oförskämt! Vi hade förresten 8 rätt på tipspromenaden. De båda frågorna med årtal sket sig. Vem f-n kommer ihåg vilket år HIF senast blev svenska mästare, eller vilket år F10 lades ner?

Jag såg i en sammanställning över riksdagsbeslut att man beslutat upphäva en del regler för skolan. Bland annat kravet på skriftlig information i samband med utvecklingssamtal. Dvs den information som verkligen ger information avskaffas, till förmån för ett betyg som inte säger ett skvatt. Skoltalibanen Jan Björklund slår till.

Fast regeringen ska få en eloge när dom gör sig förtjänt av en sådan. Jordbruksminister Eskil Erlandsson har skrivit till EU och menat att EU borde avskaffa jordbruksstödet och låta jordbruksnäringen bli marknadsanpassad som andra marknader. Dvs i princip ska EU införa den jordbrukspolitik som fördes i Sverige innan vi av EU tvingades återinföra vansinnet. Bra gjort - tyvärr lär inget hända. Men det är en viktig markering.

Inga kommentarer: