torsdag 16 november 2006

Vad sysslar Anna Sjödin med?

Så här dagen efter en dag med migrän kändes det riktigt upplyftande att vakna upp på morgonen. Känslan av att vara fullständigt närvarande (nåja, nästan i varje fall) var en skön känsla. Jag hoppas att det lilla jobb jag lyckades göra i går blev rätt. Så här dagen efter känns det som om jag inte riktigt minns vad jag gjorde. Slipper ni migrän ska ni vara glada. Och tydligen var jag inte ensam i går med migrän. Fredrik Ljungberg kunde inte spela i landslaget pga att han också hade migrän på gång.

SSU:s Anna Sjödin är i blåsväder igen. Drygt 100 på en 70-väg är inte vad man väntar sig av en som siktar på att bli lagstiftare. Jag tror att detta är ännu ett bevis på att Anna Sjödin inte insett att hon ska uppträda som ett föredöme. Som inblandad i den politiska sfären är det ännu viktigare att man är ett gott föredöme. Det är många år sedan jag satt i styrelsen för den lokala SSU-klubben, men jag vet vad jag hade jobbat för om jag varit i den situationen. Ta ditt ansvar Anna. Fast du verkar inte veta vilket ansvar du har!

EU-byråkraterna har enats om nya direktiv gällande TV-reklamens utformning. Gissa om man främst gick näringslivet till mötes och liberaliserade reglerna eller om man såg till konsumenternas bästa och reglerade hur reklamen fick utformas?

Rätt gissat! När EU är inblandade kommer marknadskrafternas rättigheter i första rummet, konsumenternas önskemål i andra hand. Fritt fram med reklam riktade till barn i barnprogram. Fritt fram för spritreklam. Och naturligtvis fritt fram att välja lämpligt land att sända ifrån för att plocka russinen ur kakan. Vi kan alltså se fram emot ännu mer påträngande reklam i TV-rutan. Precis vad vi alla önskar! Jag vill därför framföra min stora tacksamhet till den Europeiska Unionen för dess framsynthet i medborgarnas intresse.

GÅ UR EU!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sjödin är att föredöme. Ställer upp när väninnan kränks på krogen. Blir själv slagen och kallad hora men håller fast, pudlar sig inte. Många har varit med om liknande saker. Det visar att hon lever i verkligheten. Hon har inget att skämmas för.

Andres S

Anonym sa...

Blir riktigt less när jag ser förespråkare av politiska helgon. Vilket hyckleri och vilken dubbelmoral.

Anders