fredag 24 november 2006

Dödsstöten för alkoholimporten?

På kort tid har flera modeller dött i anorexia. För några år sedan hade en typisk modell ca 8% lägre vikt än normalkvinnan, idag har en typisk modell 23% lägre vikt än normalkvinnan. Jag hörde på TV någon citera en modeskapare som hävdade att kläderna satt bättre på en smal modell. Så smala som en stor del av dagens modeller är så kan man ju lika gärna hänga kläderna på en klädhängare och sedan gå runt med den. Så jag förstår inte varför man inte gör så, det hade ju blivit billigare. Nä, tacka vet jag kroppar som är formade som kroppar och inte som pinnar. Och, förresten, varför kan dom inte gå normalt. Dom måste få utslitna höfter som yrkesskada.

EU-Domstolen har (ganska förvånande för mig) dömt mot alkoholexportörerna i en dom. I ett aktuellt fall har EU-Domstolen fastslagit att om man köper alkohol på postorder från utlandet så ska man betala skatten i hemlandet. Och då blir det ju ganska meningslöst. Profitörerna som tjänar pengar på dessa tvivelaktiga affärer försöker dock att gripa i ett sista halmstrå. Det skulle tydligen gå ut på att om man anlitade ett transportföretag i exportlandet istället för i importlandet så skulle det gälla andra regler. Vill man tjäna pengar på andra så gäller det att ha lite lägre moral och livlig fantasi.

Den irakiska tragedin fortsätter. Oktober blev den blodigaste månaden sedan den amerikanska invasionen. Och gårdagen blev den enskilt blodigaste dagen i Irak då mer än 150 civila dödades i olika attacker. Allt fler börjar på allvar tro på teorierna om att Al Quada från början planterade bevis för att man fanns i Irak och på så sätt lurade CIA, Vita Huset och George W. Bush. Allt för att framprovocera en amerikansk attack och på så sätt instabilisera Irak och göra det möjligt för de islamska terroristerna att etablera sig i landet. Före invasionen fanns man ju inte i landet.

Sverige har protesterat till Israel sedan en ung svenska i Hebron i Palestina misshandlats av israeliska bosättare. Hon följde palestinska skolelever från skolan! Det israeliska våldet fortsätter med oförminskad kraft.

Inga kommentarer: