måndag 27 november 2006

Moderutterna och kollektivtrafiken

Jag ser att försvarsminister Mikael Odenberg som den äkta moderat han är föredrar att nyttja det privata alternativet framför kollektivtrafik. Moderaterna i Stockholm har ju visat visst motstånd till satsning på kollektivtrafik och istället satsat pengarna på mer vägar och fler bilar. Alltså väljer Mikael Odenberg ofta att ta en taxi på skattebetalarnas bekostnad framför att ta tunnelbanan. Det gick mycket fortare för hr Odenberg att beställa en taxi än att åka de 6 minuterna med tunnelbanan hävdar han. Och då hade han ju dessutom tvingats beblanda sig med en massa kreti och pleti.... (fast det sade han inte)

Det är mycket ohälsosamt att syssla med elitidrott. En undersökning som gjorts på svenskar som under perioden 1960-1979 sysslade med elitidrott visar att 138 av de 1173 granskade redan har avlidit. Överdödligheten är kring 25-30% högre än bland normalbefolkningen. Forskarna tror att det är bruket av olika dopningsmedel som ligger bakom. Vid SM i friidrott 1979 gjordes anonyma dopningstester. Ungefär en fjärdedel av de testade visade utslag för dopning. Och sedan finns det de som förespråkar att dopningen inom idrotten ska släppas fri. En sådan är Claudio Tamburrini som forskar i praktisk filosofi vid Stockholms universitet. Ack Ja!

Under ett år går 2,4 miljoner svenskar och tittar på professionell fotboll i Sverige (elitfotboll). 5,9 miljoner besökte Svenska Kyrkans verksamhet. 6,2 miljoner besök hade de svenska teatrarna. Intressanta siffror!

Inga kommentarer: