söndag 26 november 2006

Maktkamp på olika sätt

Det berättas att det spelades hockey i Ängelholm i går. I varje fall var bataljen utannonserad som ishockey. Nu kom ett av lagen från Fjollträsk, AIK gästade Rögle i hockeyallsvenskan så det gick som det gick. Tänk att jag inte är förvånad när jag läser om slagsmål, misshandel och hot. Totalt fick AIK 42 minuters utvisning förutom 4 matchstraff. Dessutom är en spelare, Mats Christéen, polisanmäld. Det är dags att slänga ut alla 08-lag och dess supportrar från idrottsgemenskapen!

Moderata Ungdomsförbundet, MUF, har valt en ny ordförande. Och som sedvanligt skedde detta efter en hård strid om makten. Till slut stod Niklas Wykman som segrare över valberedningens förslag Johan Forssell. Vad som skiljer de två åt har jag ingen aning om, mer än möjligen att Niklas har mindre hår (inget alls vill säga) och att Johan ser lite mörkare ut i skinnet. Men åsiktsmässigt står dom nog för samma traditionella mörkblå marknadsliberala högerpolitik. MUF kommer att fortsätta med kritiken av moderaternas vänstervridning. Det är skattesänkningar och annat trams som ska lösa alla problem även i fortsättningen.

Även kampen om ordförandeposten inom Socialdemokratin fortsätter enligt traditionen. Alla kandidater konkurrerar om vem som mest eftertryckligt kan säga Nej till att bli ny ordförande. Favoriter efter denna något udda valkampanj verkar Margot Wallström och Carin Jämtin vara. Sedan Widar Andersson i en intervju diskvalificerat Carin Jämtin för att hon står för långt till vänster utsåg jag henne till min favorit. Men se'n tyckte jag att jag hörde att hon i en radiointervju förespråkat att Sverige skulle införa Euron så har jag dragit tillbaka mitt stöd igen...

Inga kommentarer: