onsdag 22 november 2006

Skoltalibanen generalmajor Jan Björklund har talat

Skoltalibanen Jan Björklund slår till igen. Senaste dumheterna från hans huvud är att sätta stopp för det försök med elevdemokrati som genomförs på en del gymnasieskolor. Eleverna är i skolan för att lära sig, inte bestämma säger generalmajor Björklund. Jag som trodde att en av de saker dom skulle lära sig är hur demokrati fungerar. Och de försök med utökat elevinflytande som sedan 1997 pågår på en del gymnasieskolor har visat sig fungera bra. Men nu slår som sagt den folkpartistiske skoltalibanen till. Stopp och belägg, elever ska inte ha rätt att bestämma något. På de skolor som genomfört experimentet begriper man inte vad Jan Björklund pratar om. Och det är inget nytt - det är det inte många som gör överhuvudtaget! Och eleverna får nu lära sig hur demokrati á la högerallians fungerar.

Mordet i Libanon på den kristne ministern Pierre Gemayel fick FN:s säkerhetsråd till att sammankallas på direkten. Det är tur att inte varje politiskt mord i Palestina innebär att man sammankallar FN:s säkerhetsråd. Då kunde dom sitta i ständigt sammanträde. Israeliska övergrepp och mord får nästan aldrig den effekten. Men så är det ju inget uppseendeväckande - bara ren rutin.

Slutligen läser jag om direktören i Klippan som åkte fast för fortkörning. 193 km/tim på motorvägen. Och det var inte ens första gången han åkte fast för fortkörning. Naturligtvis rök körkortet. Vad jag inte förstår är att han ska få tillbaka det till sommaren nästa år. Han ska inte ha tillbaka det alls! Själv tycker han så synd om sig att han inte tycker man ska dra det alls. Han kan ju inte sköta sitt jobb utan bilen. Det kunde han tänkt på innan!

Inga kommentarer: