lördag 4 november 2006

Som sagt - avveckla NU!

Statens Kärnkraftsinspektion har beslutat att polisanmäla kärnkraftsverket i Forsmark. Anledningen är att man under en period utan tillstånd drev verket med för hög effekt. Något som SKI anser äventyrade säkerheten. Det hela är intressant med tanke på olyckan i juli i Forsmark som var det närmaste vi varit en härdsmälta i Sverige. Men som Forsmarksledningen gjort allt (inklusive lögner) för att tysta ner. Säkerhetstänkandet verkar ligga på sparlåga inom svensk kärnkraft. Starta en seriös avveckling NU! Inte en utbyggnad som just nu pågår genom ökning av effekten.

Vidare noterar vi att Högeralliansregeringens förslag till minskningar av fastighetsskatten fått bakläxa av lagutskottet. Det har så stora brister att det strider mot grundlagen påpekar man. Det var inte bara utnämningarna som gick för fort och inte var genomtänkta. Även delar av budgeten har gått för fort. Fastighetsskatteförslaget och förslaget om ändringar för A-kassorna är bara två exempel i den raden.

För övrigt verkar det av sladderpressen pågå något TV-program där några som heter Danny Saucedo, Johan Larsson, Cissi Ramsby, Markus Fagervall, Erik Segerstedt och Felicia Brandstrom har en viktig roll. Jag har sett några minuter ett par gånger av Idol. Men jag skämdes för att man visar ett program där en stor del av tjusningen tydligen handlar om att man ska förnedra folk. Tittar ni på sån't skit?

Inga kommentarer: