torsdag 30 november 2006

Legitimerat misshandel inför publik - blodtörst

Kampsportdelegationen har fällt sina första avgöranden. Och publiciteten blev stor över det faktum att man gav klartecken för en proffsboxningsgala i Göteborg. Men det blev tystare om det faktum att en annan gala i Stockholm fick nej. Skillnaden mellan de två galorna var att den i Göteborg i princip skulle ske enligt amatörregler medan den i Stockholm var tänkt att vara en traditionell proffsboxningsgala med proffsboxningsregler. Alltså var egentligen Kampsportdelegationens utslag tryggt. Det innebär att även i fortsättningen är det förbjudet att boxas i Sverige enligt de regler som gäller inom traditionell proffsboxning. Och det innebär att även andra ännu värre kampsporter kommer att stoppas. Varför rapporteringen av utslaget sker på tidningarnas sportsidor kan jag däremot inte förstå. Proffsboxning är ingen sport, det är en sjuk form av underhållning.

De som förespråkar denna sjuka form av kommersiell underhållning hävdar att det inte är farligare än andra sporter. Och att dessutom är båda som deltar med på det hela, så då kan man av demokratiskäl inte förbjuda det hela. Mot det första kan man då påpeka att medan den som medvetet skadar sin motståndare i t.ex. ishockey blir utvisad och alltså bestraffas så blir den som skadar sin motståndare i boxning hyllad och dömd till segrare. Det kan inte kallas sport om syftet med verksamheten är att skada sin motståndare och helst slå honom medvetslös.

Sedan noterar jag att man hittat rester efter bloddopning i Finland efter en skidtävling...

Och slutligen noterar jag att det sista Fjollträsklaget i hockeyns elitserie är illa ute. Om man har riktig tur åker även Djurgården ur serien. Synd att det handlar om en så tråkig sport som ishockey.

2 kommentarer:

Anonym sa...

kära sven varför denna antipati gentemot ishockey? Har du inte spelat eller inte räckt till,i en av världens svåraste och mest fascinerande sporter. För att lyckas i ishockey måste du ha en bra balans eftersom du befinner dig ca 7 cm ovanför moder jord på en ca 3 millimeter stålskena samtidigt ska du försöka transportera en rund svart hård gummitrissa med en klubba i handen du blir "jagad" och attakerad av upp till fem motståndare, du ska förpassa pucken i motståndarmålet eller passa till nån medspelare allt detta går i en hiskelig fart. Ishockey är en av dom ultimata sporterna jag tycker synd om dig som inte förstått storheten.
M.v.h
Lars

Sven Tycker sa...

Anledningen till att jag tycker hockey är tråkig är att det allt för mycket handlar om att tackla/knuffa och göra efterslängar istället för det du beskriver som så skickligt. Jag tittar hellre på bandy - trots att jag är skåning!